Петър I


АЛЕКСЕЙ ТОЛСТОЙ (други книги »)

«Петър Първи» — пише Максим Горки на автора — е първият в нашата литература истински исторически роман. Книга с трайно значение. Вие мижете да създавате великолепни неща.»

Тази книга е изчерпана

Корици: твърди
Страници: 816
Издателство: Народна култура
Година: 1979
Формат: ~
Състояние: много добро
Каталожен номер: 26810705

В известен смисъл появата на «Петър Първи» бележи нов етап в развоя на историческия жанр в световната реалистична проза.
 

Сходни книги

Михаил Арнаудов

„Потомството ще се удивлява, че е могло да има такъв човек." Така мисли за 26-годишния Гьоте, автор на Вертер и Фауст, младият му другар и поет Максимилиан Клингер, предугадил пророчески жизнения път и творческия възход на най-великия немски писател.

9,90 лв
 Поръчай
ЧЕ ГЕВАРА

Боят в клисурата Юро на 8 октомври 1967 г. против Че и неговите бойци се води от части на „рейнджърите", тренирани и ръководени от агента на ЦРУ Шелтън и кубинските контрареволюционери Рамос, Гонсалес и Гарсия.

12,80 лв 16,00 лв  

-20%

 Поръчай
ГЬОРГ КАЛМАР

Октомврийските утрини в Делхи са чудесни. Прохладно е; това много добре се усеща в ранните часове на деня преди поредния пристъп на жегата.

Изчерпана
СЪСТАВИТЕЛИ ЕВГ.КОНСТАНТИНОВ Д.ПЕЕВ

Не друг, а гениалният учен Исак Нютон оприличи себе си с момче, което играе на морския бряг и се радва на всяко новооткрито разноцветно камъче или черупка, докато пред него лежи неизследван големият океан на истината.

14,40 лв
 Поръчай
ИВАН ИВАНОВ

Образи на велики изобретатели от Архимед до Туполев

18,00 лв 20,00 лв  

-10%

 Поръчай

Top