Жената и аурата

Posted By: Книги За Теб In: Истина и свобода On: 03-02-2016 Comment: 0 Hit: 1418

Това, от което се интересуват жените, е любовта. Разбира се, мъжете също, но те преди всичко се интересуват от силата и познанието.

Това, от което се интересуват жените, е любовта. Разбира се, мъжете също, но те преди всичко се интересуват от силата и познанието. При това положение на нещата, ако жените искат да бъдат обичани, аз мога да им дам един съвет. Не, нямам намерение да рекламирам нов талисман, приготвен с помощта на магически формули, или парфюм, с който да омаят и привлекат обожатели. Аз искам да им разкрия една огромна тайна( и то напълно безплатно, без нито една стотинка).

Това, което искам да им кажа, е следното: “Искате ли да бъдете обичани? Ако искате, работете върху аурата си! Подхранвайте я, усилвайте я, пречиствайте я и я насищайте със светлина. Тогава ще видите резултатите: всеки ще ви обича. Но трябва също така да ви предупредя за опасностите: аурата ви трябва да е абсолютно непробиваема. Ако в кръга ви има дори и най-малък процеп, вие ще сте уязвими и ще станете плячка на зловредни същности.” Това е съвета ми към жените.

Абсолютно нормално е, че жените искат да бъдат обичани. Всъщност аз ги съветвам да го желаят от все сърце. Но когато някой ги обича, те трябва да използват любовта му само, за да му помогнат да постигне най-великите дела,на които е способен. Често момичето е толкова запленено и очаровано от мъжката любов, че тя се предава и му се отдава напълно. Не, тя трябва да каже: “Аз не мога да те допусна веднага в кръга на аурата си. Вземи от плодовете на дървото ми, но дървото е мое, не мога да ти го дам. Мога да ти дам плодовете му, мога да ти дам музиката на цигулката си, тоест моите думи, мисли и погледи, но ще запазя моето дърво, цигулката си за себе си!” Това е, което тя трябва да каже.


Ако дадете цигулката си на някой, който не може да свири на нея, той ще я повреди и вие сте свършени. Както и ако пресадите вашето дърво в градината на съседите си, повече няма да имате никакво дърво. Дайте плодовете си, песните си, но пазете дървото и цигулката си. С други думи, пазете сърцето и съзнанието си. Това е начина, по който действа мъдростта! Но често момичето е толкова омагьосана от любовта на обожателя си, че е готова да отдаде нейното дърво и цигулка на мига. И когато мъжа получи това, което иска, той разбира се престава да я обича и я изоставя.


Как можете да усилите и подобрите аурата си? Има две възможности: Първият е преднамерено съзнателно усилие, ментална концентрация. Концентрирате се умствено върху цвят, представяте си че сте окъпани в най-чистите, най-светли цветове. За да имате вярна представа за действителните цветове, трябва да използвате призма, тъй като цветовете които виждаме около нас в природата, в цветята и птиците, не са точно същите цветове от спектъра. Но с призмата вие можете да наблюдавате истинското червено, оранжево, жълто, зелено, синьо и пурпурно. Тогава можете да си представите във въображението си тези цветове, излъчващи се от вас и изпълващи пространството около вас. Представете си, че сте извор на тази светлина, на всички тези великолепни цветове. Вижте се заобиколени от светла светлинна сфера, която излъчва светлина в целия необятен космос. Такова упражнение може да ви достави такова наслаждение, че веднъж започнали, няма да искате да спрете!


Вторият метод е пълно концентриране на всички усилия в придобиването на добродетели: чистота, търпение, доброта, щедрост, милосърдие, надежда, вяра, смирение, правда, безкористност. Вторият метод е далеч по-надежден, защото работите директно с добродетелите, а те са тези, които изграждат вашата аура. Разбира се, най-доброто решение е да се комбинират двата метода. Ако култивирате добродетелите, аурата ви ще бъде изградена спонтанно и естествено. От друга страна, ако съзнателно работите с помощта на въображението си, това трябва да бъде съпътствано от подходящ начин на живот, защото иначе ще градите нещо прекрасно с едната ръка, а с другата ще го рушите. Така, че най-доброто е да съчетаете двата метода. Живейте чист, честен, любящ живот и в същото време използвайте силите на мисълта си, за да обогатите аурата си.

Както споменах, процеса на развитие на аурата ви дава възможността да контактувате с всички космични региони. Ако изучавате планетите на слънчевата система, ще видите, че въпреки разстоянието между тях, те са свързани и са в контакт една с друга и образуват едно цяло. Ние си мислим, че те са отделни единици, защото виждаме само външните проявления. Вземете например земята: континентите заемат голяма част от сушата, но водата заема още по-голямо пространство. От друга страна, атмосферата на планетата я обгръща с газообразно вещество, което е няколко пъти по-голямо по обем от Земята.

А отвъд атмосферата на Земята лежат нейните етерно, астрално и ментално тела, които са на свой ред още по-огромни. Земята е живо интелигентно същество със собствена душа и дух, както и всички останали планети и те общуват и проникват една в друга. Техните физически тела са разделени, но аурите и еманациите им се докосват и обменят. Това обяснява въздействието на планетите върху хората, за което говори астрологията. Планетите проникват една в друга с аурите си и влияят на всичките им обитатели.


Има много аспекти на аурата, за които още не съм говорил, но най-важното е да се научите да се грижите за аурата си, както се грижите за кожата си. Всеки ден се къпете и миете, нали така? Когато стане дума за аурата, това разбира се е малко по-сложно: във всеки случай не ви съветвам да я налагате с кръгчета от краставица, с надеждата да я направите по-гладка и нежна! Между другото, тези средства не правят кой знае колко за кожата ви. Някои жени например никога не си мият лицето с вода, защото си мислят, че това е лошо за кожата им. Всъщност няма нищо по-добро от водата! Не използвайте прекалено много кремове и лосиони. Някои от тях са дори опасни: никога не знаете какво прониква във вас през порите на кожата ви.

В днешно време хората отдават голямо значение на външния си имидж, но за в бъдеще човечеството ще отдава много по-голямо значение на вътрешната реалност и вместо да си губят времето по салони за красота, жените ще посещават техните вътрешни салони, тоест ще се грижат за култивирането на аурата си. Да, аурата е единственият автентичен салон за красота. Една интензивна, наситена, лъчиста аура дарява на собственика си истинска красота, устойчива красота. Докато след салона за красота жената може и да изглежда чудна картинка, но след 24 часа ще трябва да започне всичко наново, защото красотата й не е дошла отвътре и нищо, което не идва отвътре, не може да бъде устойчиво.

Из „Хармония” - Михаил Иванов

Comments

Leave your comment

Top