Суперхраните

Posted By: Книги За Теб In: Хранене и здраве On: 03-02-2016 Comment: 1 Hit: 1604

Суперхраните са едновременно храна и лекарствено средство, те имат елементи и от двете. Те са едни от най-силно действащите

Какво са суперхраните?
Суперхраните са едновременно храна и лекарствено средство, те имат елементи и от двете. Те са едни от най-силно действащите, свръхконцентрирани и богати на нутриенти храни на Планетата. Много повече заслужават цената си от нашата обичайна храна, която ни засища, но вече не ни храни. Суперхраните имат способността да увеличават с пъти жизнената сила и енергията на нашето тяло. Те са оптималният избор за подобряване на здравето като цяло, както и за подсилване на имунната система и детоксикиране на организма. Суперхраните удовлетворяват и надвишават потребностите на човешкото тяло от белтъчини, витамини, минерали, от незаменими мастни киселини. Консумирането на суперхрани допринася за естествено регулиране на метаболизма и теглото и здравословни хранителни навици.

Суперхраните ще ви улеснят при детоксикацията и преминаването към по-здравословни храни като цяло. Те представляват внушителна част от хранителния пъзел, тъй като са естествен източник на чисти и несъдържащи хормони, пестициди и химикали: протеини, минерали, антиоксиданти, гликонутриенти, витамини, ензими, коензими, незаменими мастни киселини, полизахариди. Суперхраните ще ви помогнат да направите всичко това без да трябва повече да взимате синтетични хранителни добавки от неживи витамини и минерали.

За да бъде определена като суперхрана, една храна трябва да отговаря на няколко важни условия:
Да съдържа в сравнително малък обем много хранителни вещества в голямо количество и високо качество;
Да бъде в естествен вид, а не преработена, като по-този начин се запазват ензимите и витамините в нея;
Да бъде изключително лесно усвоима от организма на човека, като му дава енергия, без да го натоварва допълнително;
Да се отличава с много ползи и положителни ефекти, които не се постигат чрез употребата на обикновени храни и хранителни добавки.

Защо да консумирам суперхрани?

Прекалено много от нас живеят в състояние на лошо здраве, обездвижване и умерено затлъстяване. Животът продължава и макар и бавно, губим своите способности, енергия и тонус, качеството на живота ни се влошава, дори при наличие на материални успехи. Досега оформялите се проблеми с болки в гърба, главоболие, ставни възпаления, артрит, заплахи от рак или безсъние, започват да стават все по-явни. Един ден болката става хронична и причинява все повече дискомфорт. Без да се усетим идва момент, когато човек не жали пари, за да се почувства поне малко по-добре. Посещенията при лекаря или хирургичната намеса лекуват само симптомите или отстраняват заболялата тъкан, но не премахват причината, която е в основата на симптомите на придобитите болести и лошото здраве като цяло.

Сигурни сме, че никой не иска да му се случи това.

Поради изчерпването на хранителните вещества в конвенционалните (а до известна степен и в органичните храни), хората продължават да търсят нови възможности и източници за пълноценно и балансирано хранене.

Ако човек реши сам да събере всички необходими му вещества под формата на витамини, минерали и т.н., закупени поотделно в аптеката ще похарчи много повече пари и ще инвестира много повече време, без да постигне ефект, защото механично съчетаните синтетични витамини и минерали се усвояват много в малка степен от организма. А за съжаление храната на нашите деди вече не е днешната храна. Развитието на технологиите неизменно се отразява и на хранителната промишленост. Дори и да се опитваме да се храним само с естествени храни като плодове, зеленчуци, ядки, вече не сме сигурни дали не са генномодифицирани, да не говорим за химическите добавки, пестициди, консерванти, оцветители и други отрови, които всеки ден слагаме в стомаха си и на кожата си. Тези факти, в допълнение на замърсената околна среда, стреса и всичко, което всеки ден сме принудени да понасяме, няма как да не се отразят на здравето ни. И се появяват т.нар. социално значими болести като рак, инфаркт, инсулт, алергии.

Да, наистина, няма как да престанем да се храним и да дишаме, нито няма как да избягаме от замърсяването, особено ако живеем в голям град, но можем да помогнем на организма си да се справи сам с всички отрови, които всекидневно му даваме. Суперхраните дават тази изключителна възможност хранейки се да доставяме тези градивни елементи на всяка една своя клетка от тялото си, за да може то да се пребори с лошите" клетки, болните органи да се излекуват сами и организмът да работи се по-добре като едно общо цяло и да ни служи по-добре. Всеки уважаващ себе си човек трябва поне да се замисли над това какво причиняваме всеки ден на телата си и колко лесно е да бъдем малко по-отговорни към себе си. Защото не всеки може да си позволи да се храни само с органична храна, която е модерна, но достъпна само за определен кръг хора, които освен, че имат здравна култура, имат и пари. Другият вариант е да живеем на село на чист въздух и да си произвеждаме всичко сами.Човек не е съвършен и не може да се сравнява с Природата. И тъй като се е отдалечил толкова много от нея той страда, но рядко си дава сметка за това. А тя е щедра и ни дава всичко това, от което имаме нужда, в идеален баланс.

Суперхраните се намират в естествен вид в Природата

Диворастящите суперхрани съдържат всички необходими за здравето на човека съставки, като много от тях липсват или са твърде малко в останалите храни. Особено ценното е, че те са съчетани по оптимален начин от самата Природа и са за предпочитане от синтетичните.

Суперхраните идват в перфектен баланс директно от Природата, без никаква намеса на човешката ръка, освен в опаковането и доставката им до вас. Суперхраните не са лекарства те не лекуват едно, а в същото време да вредят на друго. Те не лекуват симптомите, те лекуват причините за това нашето тяло да боледува. Защото болестта е крайният стадий на проблем, който е можело да бъде предотвратен и лекуването му в повечето случаи отключва друг проблем или в най-добрия случай понижава имунитета.

Суперхраните в Природата са:

От водното царство:
Синьо-зелените водорасли АФА (Aphanizomenon Flos-Aquae) от езерото Горен Кламат, спирулина, хлорела, морски фитопланктон и др.

От растителното царство:
Алое Вера, акай/асай бери, макуй бери, инка бери (перуански физалис), годжи бери, каму-каму, перуанска мака, конопено семе, какао, жен-шен, нони, корен от якон, кокосов орех и др.

От животинското царство:
Пчелните продукти мед, пчелен прашец, прополис, пчелно млечице;
Коластра - коластрата съдържа растежни фактори, които подпомагат регенерацията на организма, забавят стареенето и удължават живота, представлява мощен природен антибиотик.

Суперхраните, когато са толкова близко до естественото си състояние, колкото позволяват най-щадящите съвременни технологии на компаниите, които ги произвеждат, действат синергично върху човешкия организъм и са основата на доброто здраве за всеки.

Важно е да се отбележат и начините им на сушене и опаковане - лиофилизация, капсулиране с тру-фил капсули, био активна дехидратация и т.н. Патентовани методи, използвани от компаниите, запазващи качествата на продуктите максимално полезни за по-дълго време. Защо е необходимо това? Пример за това е Акай/Асай бери, който расте единствено в Бразилия, покрай река Амазонка. Брането и обработката на плода Акай отнемат много време и освен това той е много нетраен, издържа пресен до 24ч. и трудно може да се намери в прясно състояние. Затова употребата му най-често е като добавка. Ако не се обработи чрез лиофилизация, този толкова полезен плод по никакъв начин не може да бъде пренесен и съхранен със запазени полезни съставки извън родната Бразилия и би бил чужд за останалия свят.

Съвременното човечество живее в един доста замърсен и стресиран свят. Селскостопанските култури се торят предимно с изкуствени торове и растат върху изтощени почви поради което не съдържат достатъчно микроелементи, макар и на вид да изглеждат добре. Замърсяването с пестициди, антибиотици, хормони, изгорели газове отдавна е надминало допустимото, всички го знаем и усещаме. От друга страна, при преработването и топлинната обработка на храните се унищожават много ценни техни съставки ензими, витамини, целулоза. На всичкото отгоре съвременната храна е пълна с изключително вредни добавки (Е-индекс) оцветители, подсладители, консерванти, стабилизатори и какво ли не още. На базата на тези факти, които не са тайна вече за никой, се появява клетъчното гладуване на човешкия организъм, което пък е придружено от затлъстяване човек изяжда много калории, но не получава от храната достатъчно хранителни съставки за клетките на тялото си. Клетките ни започват да боледуват и се превръщат в някакъв здравословен проблем за нашия организъм.

Микроводораслите са изключително важни за здравето, тъй като внясат много ценни и жизнено необходими хранителни съставки в организма, но малко калории. Тяхната употреба се препоръчва като един от начините за справяне с най-важните здравословни проблеми на нашето съвремие.

Тъй като продуктите на база на водораслите са чиста и пълноценна храна тяхната употреба започва да влияе като цяло благотворно на организма клетките се чистят от токсините, зареждат се с необходимите съставки, които им дава тази храна и организмът започва да се справя с проблемите и болестите си на всяко ниво от отделната клетка до всеки един орган, съставен от тези клетки. Човешкото тяло всъщност е така създадено, че знае и може да се погрижи само за себе си най-добре от нас се иска само да му даваме качествена храна, нито усилия на волята, нито пък е нужно пълноценното хранене да ни става фикс идея. Колкото и да е важно, не можем в днешното натоварено ежедневие да посветим повечето от времето си на това. Затова употребата на водораслите е най-добрата терапия в нашето хранене, просто си изпивате капсулите и тялото ви знае какво да прави.

По правило ползата от употребата на микроводорасли нараства с времето и дозата и зависи от начина на живот. Много хора усещат благотворна промяна още през първите дни, други може да имат нужда от по-голямо количество и да почустват ефект например след месец.

Философията на тези продукти е, че те са предназначени най-вече за профилактика нека не чакаме болестите да дойдат и тогава да се сетим за здравето си. Можем просто да заменим синтетичните витамини, с които мислим, че помагаме на организма си, с няколко капсулки водорасли на ден. Това е възможно най-добрият, удобен, евтин и време- и енергоспестяващ начин да направим нещо за здравето си сега. Освен ако не си живеем на село или в планината, произвеждаме си сами храната и имаме здрава нервна система!

Единствените възможни негативни ефекти, които може да се наблюдават са ако в началото приемете много голямо количество от водораслите. Тъй като те имат мощно очистващо действие ако организмът ви е много замърсен е възможно да се получи шокова детоксикация от отровите в организма слабост, прималяване и т.н. Но дори това е добре, защото означава, че оздравителният процес в организма ви е започнал. Това е същото като да минете изведнъж на лечебно гладуване.

Що се отнася до суперхрани като водорасли АФА, коластра и някои други суперхрани ние ви препоръчваме продуктите на фирма АкваСорс, тъй като те са 100% естествени, природни продукти и не е възможно да се предозират. Все пак придържайте се към препоръчителната дневна доза при профилактика, също така приемайте продуктите с много пречистена, изворна или минерална вода, тъй като продуктите детоксикират организма Ви и можете да почувствате дискомфорт при евентуално обезводняване вследствие на приема на малко вода.

Продуктите, които ви препоръчваме, не са лекарства, въпреки че имат мощен лечебен ефект. Тяхната сила е в профилактиката за укрепване на здравето, подмладяване и удължаване на живота, енергия и детоксикация на организма. Това са естествени продукти най-съвършената клетъчна храна, създадена от Природата.

Суперхраните са подходящи за всеки човек и всяка възраст: мъже, жени, бременни, бебета, деца, възрастни хора, вегетарианци, както и домашни любимци.

Източник

Comments

Created On Thursday, February 18, 2016 Posted By Димитър Чакъров Comment Link
Кратко, ясно и съдържателно по въпроса за суперхраните. Бих отбелязал, че и домашно приготвените кълнове на лимец, пшеница, слънчоглед и т.н. са мн. добра алтернатива.
Showing 1 - 1 of 1 item

Leave your comment

Top