Аор Аваронор. Книга на Древната Мъдрост


Елеазар Хараш (други книги »)

И мракът, и светлината са було — те скриват тайната на живота. Всяко същество е длъжно да се освободи от капаните на мрака и светлината. Тогава същността на човека ще излезе наяве. Тази същност се нарича АОР АВАРОНОР — Осветеният мрак или Изначалното място.

2 книги на склад

Внимание: последни книги в наличност!

8,10 лв

9,00 лв

-10%

Корици: меки
Страници: 168
Издателство: Логос
Година: 2005
Формат: ~
Състояние: НОВА

Каталожен номер: 791604


Други го наричат себепознанието, себенамирането. Който е осветил своя мрак, той е осветил древна Тайна в себе си. Той се е посял във величието на Пълнотата. Пълнотата, това е завръщане във вечната Божественост. Това е вечната религия. Всичко това става по пътя на свободата. Само свободата може да ни направи истински воини.
Воинът е същество, което се е завърнало в своята собствена Тайна. Тази Тайна е оградена от една жива тишина. Тази Тайна е осветена — това е АОР АВАРОНОР. Такъв е пътят светлината успокоява, тъмнината движи, мракът вдълбочава и накрая идва Духът — господарят на Пълнотата. Всичко е вече осветено.
 


 
Из "Древни времена"
В най-древните времена истинското същество се наричаше Дракон. Това древно същество Драконът беше съставено от най-тайнствения огън на Неведомото. Този огън символизираше най-висшата Воля, пречистия Разум. Докато се разбираше с тази Воля, Драконът беше величествено и могъщо същество.
Впоследствие Драконът се отказа от тази Воля и се отдалечи от Неведомото. Така Драконът изпадна в  жалкото състояние, което днес се нарича човек. Така Драконите напуснаха древната родина на свободата и заселиха вселената с нейните бедни светове. Така във вселената се внедри старият огън, който нямаше качествата на древността.
И земята, и вселената, и човекът се смесиха с този стар огън. Този огън се наричаше Шалмали. Този огън и досега е вплетен и в земята, и във вселената, и в самия човек. Днешните огнени центрове, които са вътре в земята, са старото наследство от Шалмали — лемурийският огън, който впоследствие се нарече атлантски.

Сходни книги

Елеазар Хараш

Правилата образуват в човека качествата на живата духовност. Правилата образуват в човека чистото съзнание. Чистото съзнание е сияещо огледало, в него сам Бог се оглежда.

6,00 лв
 Поръчай
Учителя Беинса Дуно

Заживееш ли в Истината, ще бъдеш неразбран от хората, но ще се разбираш със себе си. Колко хубаво е да си неразбран.

11,20 лв 14,00 лв  

-20%

 Поръчай
Учителя Беинса Дуно

Бог е мислил, правил хиляди опити, докато най-после е създал най-красивия свят, от който вие сте недоволни. При сегашните условия по-хубав свят от този не може да съществува. И по-добър живот от сегашния не може да съществува.

11,20 лв 14,00 лв  

-20%

 Поръчай
О. Марден

„Бих отишъл в ада, ако има такова място, с всеки мой приятел, и не бих желал рая, за който съм чел някога, ако някой от приятелите ми е вън от него", казал д-р Минат Савидж в своята проповед върху „Значението на приятелството".

7,00 лв
 Поръчай
Учителя Беинса Дуно

Вярата е дълбоко вътрешно отношение, което черпи огромна сила от Бога.

11,70 лв
 Поръчай
Учителя Беинса Дуно

Прераждането е закон за усъвършенстване на човешката душа.

13,50 лв
 Поръчай
Учителя Беинса Дуно

Нови методи за самовъзпитание на съвременния човек по Учителя Петър Дънов

11,70 лв
 Поръчай
Учителя Беинса Дуно

Твоите думи подреждат законите, по които ще живееш впоследствие. Елеазар

Изчерпана
Учителя Петър Дънов

Книгата е съставена от тематично подбрани и подредени в логическа последователност извадки из Словото на Беинса Дуно (Учителя Петър Дънов, 1864-1944), живял и работил в България.

Изчерпана
Учителя Беинса Дуно

В невъзможността човек се смирява, във възможността се извисява, но можеш ли да се извисиш, преди да си станал смирен?

15,30 лв
 Поръчай
Учителя Беинса Дуно

Мъдростта на едно Висше същество не е знание, а е едно Древно състояние, осветено от Истината. Елеазар Хараш

11,20 лв 14,00 лв  

-20%

 Поръчай
Учителя Беинса Дуно

Вътрешният Мир се основава на истинното познание на Бога. Човекът на Вътрешния Мир е скрит в Сърцето на Бога. Човекът на Вътрешния Мир е белязан с Вечност. Елеазар Хараш

Изчерпана
Учителя Беинса Дуно

Молитвата е древно изкуство на Висшата Душа.Молитвата изхожда от истиността, а в истинността няма земно мислене.Елеазар Хараш

9,90 лв
 Поръчай
Учителя Петър Дънов

Вие трябва да се грижите само за вътрешния живот, а за външния свят каквото и да става не трябва да се безпокоите. (4/стр. 129)

13,50 лв 15,00 лв  

-10%

 Поръчай
Елеазар Хараш

Посвещавам този албум на Учителя, Който е Живо Присъствие в моя живот, в Когото дишам и живея и Който ме научи, че Любовта е всякога победа, че Любовта е Свещената стихия на Живота, че Любовта е пречистият Поток от Живот и че Любовта е изпълнението на всички закони.

Изчерпана
Учителя Петър Дънов

Предговор: Който е овладял Тайната на Подхода, той е станал Господар на Покоя. Човек с Подход има власт над времето и света...

12,60 лв 14,00 лв  

-10%

 Поръчай

Top