Божественото Учение или философия на Живота на Учителя Петър Дънов

Намалена цена!
Божественото Учение или философия на Живота на Учителя Петър Дънов

Илиян Стратев (други книги »)

За да осмисли живота си, човек трябва да си създаде една филосо¬фия, с която да се съобразява във всеки случай. Той трябва да знае отде иде и къде отива. …

80020650704

1 книга на склад

Внимание: последни книги в наличност!

24,30 лв

27,00 лв

-10%

Корици: меки
Страници: 403
Година: 1998
Формат: голям
Състояние: добро
Език: български
Издател: Виделина
За да осмисли живота си, човек трябва да си създаде една филосо¬фия, с която да се съобразява във всеки случай. Той трябва да знае отде иде и къде отива.
/151-1939/
"Каквато философия да съще¬ствува за живота, все пак тя не е в състояние да го обясни. Ако неможе да го обясни,тя трябва поне да даде методи за правилно живеене."
/118-1930/
Учителя
С настоящата работа искаме да осветлим, макар и отчасти, проблема: какви са философските, морално-етичните и научни кон¬цепции на Учителя Петър К. Дънов, наричан още Беинса Дуно. Всъщност, писано е доста по този въпрос, както от страна на последователите и учениците на Учителя П. Дънов, така и от тези които не са съгласни с неговите възгледи. Последните оба¬че, поради обществено-политическите, или черковно-религиозното си обвързване са били длъжни да се изкажат по един или друг начин. А застъпниците не са намирали сили, или просто не счита¬ли за нужно да тълкуват словото на Учителя, тъй като или ще накърнят престижа му, или защото то е достатъчно ясно за раз¬биране, според тях.

Сходни книги

Нита Абестее

Когато първоначалният човек напуснал своята Божествена родина, Универсалната мъдрост се спуснала заедно с него по пътя му през областите на вселенската изява.

12,60 лв
 Поръчай
ШАНТИДЕВА

ПЪТЯТ НА БОДХИСАТВА е едно от най-известните произведения на Шантидева, знаменит будистки Майстор от...

13,50 лв
 Поръчай
Боряна Христова

...Шумер - в прочутия епос „Енума Елиш" познат ни акадски вариант, се казва: В началото на времената, когато нито горе имало небе, нито тук, долу земя, във всемира се въртели само прастарите води Апсу (сладката вода) и Тиамат (соленият океан).

7,00 лв
 Поръчай
Ева Уонг

Тази книга предлага основни сведения за духовното богатство на даоизма. Тя запознава читателя с важните моменти...

16,20 лв 18,00 лв  

-10%

 Поръчай
А.Ч. БХАКТИВЕДАНТА СВАМИ ПРА

Този синтезиран пътеводител в духовните учения е стигнал до нас през повече от пет столетия. Как да изберем духовен учител...

14,40 лв
 Поръчай
ПРЕВОД Ч.У.ЛЕДБИТЕР

Според Хермес най-голямата тайна на посвещението се състои в предаването на дух, това е елементът, който е най-важен... Предаването на дух е свързано с тайната, която е ...

Изчерпана

Top