Из нашия живот


Боян Боен (други книги »)

Който пее, става проводник на Великото в света! Музиката е най-добрият проводник на Божественото. Следователно всички ония, които се занимават с музика, трябва да бъдат едновременно жреци на Божественото.

1 книга на склад

Внимание: последни книги в наличност!

7,00 лв

Корици: меки
Страници: 283
Издателство: Бяло Братство
Година: 1924
Формат: ~
Състояние: добро
Каталожен номер: 541601


В бъдеще всяка песен трябва да има приложение. Трябва да разбираме отношението между тоновете, да знаем какви тонови отношения какво действие имат върху човека. Има тонове, които разредяват, други - които сгъстяват.
Като вземете тонове, които разредяват, ако е облачно, небето ще се проясни или най-малко ще се яви един отвор и ще се види синьо небе.
Въпрос: Какво е действието на музиката върху човека?
Като пее, човек привлича енергиите, които обновяват цялото му тяло. Пеенето дава благотворен подтик на всички органи. Ако човек пее, ще бъде здрав и ще живее по-дълъг живот. Ако не пее, ще бъде по-податлив към заболявания и ще има по-къс живот.
Ако всички пеят, няма да има болен човек, болестите ще изчезнат. Музиката е най-добрият начин за внасяне на живот в човека. Да изпеете нещо добре - това значи да живеете в света на музиката.
А живеете ли в света на музиката, това не може да не се отрази и върху вашето лице.
Въпрос: Кои са Външните и вътрешните условия за постижения в музиката?
За да пее човек добре, трябва да е умствено разположен, мисълта му да бъде чиста, чувствата му - топли, и да няма нищо, което да го смущава. Трябва човек да почувства музиката, преди да я свири или пее.
Ако един музикант има музикална публика, той ще изпълнява музиката по-добре. Музикантът по-добре може да прояви своята музикалност пред хора, които обичат музиката, макар и те да са само двама души.

Сходни книги

Нита Абестее

Когато първоначалният човек напуснал своята Божествена родина, Универсалната мъдрост се спуснала заедно с него по пътя му през областите на вселенската изява.

12,60 лв
 Поръчай
ШАНТИДЕВА

ПЪТЯТ НА БОДХИСАТВА е едно от най-известните произведения на Шантидева, знаменит будистки Майстор от...

13,50 лв
 Поръчай
Боряна Христова

...Шумер - в прочутия епос „Енума Елиш" познат ни акадски вариант, се казва: В началото на времената, когато нито горе имало небе, нито тук, долу земя, във всемира се въртели само прастарите води Апсу (сладката вода) и Тиамат (соленият океан).

6,30 лв
 Поръчай
Ева Уонг

Тази книга предлага основни сведения за духовното богатство на даоизма. Тя запознава читателя с важните моменти...

16,20 лв 18,00 лв  

-10%

 Поръчай
А.Ч. БХАКТИВЕДАНТА СВАМИ ПРА

Този синтезиран пътеводител в духовните учения е стигнал до нас през повече от пет столетия. Как да изберем духовен учител...

14,40 лв
 Поръчай
ПРЕВОД Ч.У.ЛЕДБИТЕР

Според Хермес най-голямата тайна на посвещението се състои в предаването на дух, това е елементът, който е най-важен... Предаването на дух е свързано с тайната, която е ...

5,40 лв
 Поръчай
ДАЙЪН ФОРЧЪН

... „Мистичната Кабала" се препоръчва на учениците в много съвременни езотерични ордени като основно помагало за изучаване на Кабала.

Изчерпана

Top