Алхимичната сватба на Християн Розенкройц I част


Ян Ван Райкенборг (други книги »)

Вечерта преди Великден седях до масата, след като бях разговарял, както ми е навик, с моя Творец в една смирена молитва и бях размишлявал върху великите тайни, чрез които Бащата на светлината ми бе показал в изобилие своята царственост.

1 книга на склад

Внимание: последни книги в наличност!

18,00 лв

Корици: твърди
Страници: 302
Издателство: Розекреюс Прес -България
Година: 2008
Формат: ~
Състояние: НОВА
Каталожен номер: 1821702


 
И тъкмо исках да си приготвя заедно с моето скъпо великденско агне в сърцето си един неподквасен, чист хляб, когато изведнъж се изви такъв ужасен вятър, та си помислих, че планината, в която бе вкопана моята къщичка, ще се разпадне.
Тъй като не би ме изненадало такова нещо, идващо от страна на дявола, който ми бе причинил доста страдания, аз се въоръжих със смелост и продължих размишленията си, когато някой ме докосна по гърба - което не беше обичайно и от което аз така се уплаших, че не посмях да се обърна.
Въпреки това запазих своята увереност, доколкото човешката слабост я позволява при подобни ситуации. Но когато повторно ме подръпнаха за дрехата, аз се обърнах. Пред мен стоеше една чудно красива жена, чиято небесносиня премяна бе обсипана като небето с разкошни златни звезди. В дясната си ръка тя държеше една тръба от чисто злато. На нея бе гравирано едно име, което успях да прочета, но впоследствие ми бе забранено да разкрия.

Сходни книги

Нита Абестее

Когато първоначалният човек напуснал своята Божествена родина, Универсалната мъдрост се спуснала заедно с него по пътя му през областите на вселенската изява.

12,60 лв
 Поръчай
ШАНТИДЕВА

ПЪТЯТ НА БОДХИСАТВА е едно от най-известните произведения на Шантидева, знаменит будистки Майстор от...

13,50 лв
 Поръчай
Боряна Христова

...Шумер - в прочутия епос „Енума Елиш" познат ни акадски вариант, се казва: В началото на времената, когато нито горе имало небе, нито тук, долу земя, във всемира се въртели само прастарите води Апсу (сладката вода) и Тиамат (соленият океан).

6,30 лв
 Поръчай
Ева Уонг

Тази книга предлага основни сведения за духовното богатство на даоизма. Тя запознава читателя с важните моменти...

16,20 лв 18,00 лв  

-10%

 Поръчай
А.Ч. БХАКТИВЕДАНТА СВАМИ ПРА

Този синтезиран пътеводител в духовните учения е стигнал до нас през повече от пет столетия. Как да изберем духовен учител...

14,40 лв
 Поръчай
ПРЕВОД Ч.У.ЛЕДБИТЕР

Според Хермес най-голямата тайна на посвещението се състои в предаването на дух, това е елементът, който е най-важен... Предаването на дух е свързано с тайната, която е ...

5,40 лв
 Поръчай
ДАЙЪН ФОРЧЪН

... „Мистичната Кабала" се препоръчва на учениците в много съвременни езотерични ордени като основно помагало за изучаване на Кабала.

Изчерпана

Top