Алхимичната сватба на Християн Розенкройц II част


Ян Ван Райкенборг (други книги »)

Тялото е природно родено от една също така природно родена родителска двойка. Душата е създадена от пробудения микрокосмос. А Духът идва отвън, той не произхожда нито от природата на смъртта, нито от микрокосмоса. Тези трите трябва да станат едно.

1 книга на склад

Внимание: последни книги в наличност!

15,00 лв

Корици: твърди
Страници: 243
Издателство: Розекреюс прес
Година: 2006
Формат: ~
Състояние: НОВА
Каталожен номер:1831702


 
Свещеният старец, когото срещаме специално през шестия и седмия ден, се изявява винаги в най-висшите светилища на системата, и никога на друго място. Той е най-висшият пазач на кулата, първоначалният духовен човек. Божият Син.
Той е голямата, фундаментална сила на Духа, която се изявява в един двоен лъч: абстрактно погледнато, това е троичността на Бог, която трябва да намери конкретен израз в кандидата. В пинеалния център на кандидата тя приема образа на стария Атлас.
Вие можете да сравните този духовен човек или Божи Син с един втори микрокосмос, в който сияе една възвишена светлина, изявяваща се изключително само в слънчевия макрокосмос. Вижте сега пред себе си процеса на развитието в служба на сина на Слънцето, на Сина на Бога.
Първо, в земното поле се моделира едно тяло, прекрасно създадено и развито. Тогава това тяло се одушевява от душевната есенция, за която говорихме така подробно. Вследствие на това тялото се насочва към своята цел, към своето предопределение.
То тръгва на пътешествие и се качва на "Ноевия ковчег". Тялото съдържа живот и е живот. Тогава душата е живата действителност.

Сходни книги

Нита Абестее

Когато първоначалният човек напуснал своята Божествена родина, Универсалната мъдрост се спуснала заедно с него по пътя му през областите на вселенската изява.

12,60 лв
 Поръчай
ШАНТИДЕВА

ПЪТЯТ НА БОДХИСАТВА е едно от най-известните произведения на Шантидева, знаменит будистки Майстор от...

13,50 лв
 Поръчай
Боряна Христова

...Шумер - в прочутия епос „Енума Елиш" познат ни акадски вариант, се казва: В началото на времената, когато нито горе имало небе, нито тук, долу земя, във всемира се въртели само прастарите води Апсу (сладката вода) и Тиамат (соленият океан).

6,30 лв
 Поръчай
Ева Уонг

Тази книга предлага основни сведения за духовното богатство на даоизма. Тя запознава читателя с важните моменти...

16,20 лв 18,00 лв  

-10%

 Поръчай
А.Ч. БХАКТИВЕДАНТА СВАМИ ПРА

Този синтезиран пътеводител в духовните учения е стигнал до нас през повече от пет столетия. Как да изберем духовен учител...

14,40 лв
 Поръчай
ПРЕВОД Ч.У.ЛЕДБИТЕР

Според Хермес най-голямата тайна на посвещението се състои в предаването на дух, това е елементът, който е най-важен... Предаването на дух е свързано с тайната, която е ...

5,40 лв
 Поръчай
ДАЙЪН ФОРЧЪН

... „Мистичната Кабала" се препоръчва на учениците в много съвременни езотерични ордени като основно помагало за изучаване на Кабала.

Изчерпана

Top