Руми и Суфизмът


Ева Мейерович (други книги »)

Въведен в съкровеното познание от странстващия дервиш Шамсуддин от Табриз, Маулана Руми ще заяви в стиховете си: „Озарената душа отпива единствено от виното на Светлината".

Тази книга е изчерпана

Корици: твърди
Страници: 192
Издателство: Лаков Прес
Година: 2004
Формат: ~
Състояние: НОВА
Каталожен номер: 1881703


 
Учението на персийския поет-суфи Маулана Джалалуд-дин Руми за Божествената Любов разкрива по неповторим начин сиянието на Свещения Коран и е един от шеметните върхове не само на ислямския мистицизъм (тасаууф) и езотеричната традиция в ислямската общност (умма), но и на езотеризма по света.
Маулана Руми, който живее и твори през XIII век, казва: „Научих само три неща: Бях зелен, узрях и изгорях". И какво ли друго остава на човека в този земен свят, в който той е пътник. Нима единственото нещо, което си заслужава, не е да изгори в свещения огън на вечната Любов. 

Сходни книги

Нита Абестее

Когато първоначалният човек напуснал своята Божествена родина, Универсалната мъдрост се спуснала заедно с него по пътя му през областите на вселенската изява.

12,60 лв
 Поръчай
ШАНТИДЕВА

ПЪТЯТ НА БОДХИСАТВА е едно от най-известните произведения на Шантидева, знаменит будистки Майстор от...

13,50 лв
 Поръчай
Боряна Христова

...Шумер - в прочутия епос „Енума Елиш" познат ни акадски вариант, се казва: В началото на времената, когато нито горе имало небе, нито тук, долу земя, във всемира се въртели само прастарите води Апсу (сладката вода) и Тиамат (соленият океан).

6,30 лв
 Поръчай
Ева Уонг

Тази книга предлага основни сведения за духовното богатство на даоизма. Тя запознава читателя с важните моменти...

16,20 лв 18,00 лв  

-10%

 Поръчай
А.Ч. БХАКТИВЕДАНТА СВАМИ ПРА

Този синтезиран пътеводител в духовните учения е стигнал до нас през повече от пет столетия. Как да изберем духовен учител...

14,40 лв
 Поръчай
ПРЕВОД Ч.У.ЛЕДБИТЕР

Според Хермес най-голямата тайна на посвещението се състои в предаването на дух, това е елементът, който е най-важен... Предаването на дух е свързано с тайната, която е ...

5,40 лв
 Поръчай
ДАЙЪН ФОРЧЪН

... „Мистичната Кабала" се препоръчва на учениците в много съвременни езотерични ордени като основно помагало за изучаване на Кабала.

Изчерпана

Top