Съвременен Суфизъм


Робърт Ойнщайн (други книги »)

Да бъдеш суфит, това означава да станеш онова, което би могъл да бъдеш и да престанеш да преследваш това, което се възприема погрешно и е всъщност илюзия.

6 книги на склад

4,00 лв

Корици: меки
Страници: 82
Издателство: Хайдакан
Година: 2009
Формат: ~
Състояние: НОВА
Каталожен номер: 1911703


 
Суфизмът е науката за успокояване на това, което трябва да бъде успокоено и обезпокояване /разтревожване/ на онова, което може да бъде разтревожено, без да се мисли, че сме в състояние да омиротворим /успокоим/ или събудим /разтревожим/ там, където това не е възможно или, че трябва да направим онова, от което всъщност не изпитваме нужда.


 
Учението е като въздуха.
Човекът живее в него, но не може да осъзнае истински това и затова си остава мъртъв.Той може да види въздуха, само когато е замърсен, например, при вдигане на пушек и от въздействието му.Той вижда замърсения въздух, вдишва го и тогава си представя, чистия въздух като чисто вещество.
Лишен от него, той ще умре. Но като се задушава получава халюцинации и очаква лек, ала това от което има нужда, е пречистването на въздуха.Той може да осъзнае това и да придобие нещо повече, като разбере, че въздухът е обикновено вещество към което човекът се отнася толкова немарливо, че никой не забелязва присъствието му.

Сходни книги

Нита Абестее

Когато първоначалният човек напуснал своята Божествена родина, Универсалната мъдрост се спуснала заедно с него по пътя му през областите на вселенската изява.

12,60 лв
 Поръчай
ШАНТИДЕВА

ПЪТЯТ НА БОДХИСАТВА е едно от най-известните произведения на Шантидева, знаменит будистки Майстор от...

13,50 лв
 Поръчай
Боряна Христова

...Шумер - в прочутия епос „Енума Елиш" познат ни акадски вариант, се казва: В началото на времената, когато нито горе имало небе, нито тук, долу земя, във всемира се въртели само прастарите води Апсу (сладката вода) и Тиамат (соленият океан).

6,30 лв
 Поръчай
Ева Уонг

Тази книга предлага основни сведения за духовното богатство на даоизма. Тя запознава читателя с важните моменти...

16,20 лв 18,00 лв  

-10%

 Поръчай
А.Ч. БХАКТИВЕДАНТА СВАМИ ПРА

Този синтезиран пътеводител в духовните учения е стигнал до нас през повече от пет столетия. Как да изберем духовен учител...

14,40 лв
 Поръчай
ПРЕВОД Ч.У.ЛЕДБИТЕР

Според Хермес най-голямата тайна на посвещението се състои в предаването на дух, това е елементът, който е най-важен... Предаването на дух е свързано с тайната, която е ...

5,40 лв
 Поръчай
ДАЙЪН ФОРЧЪН

... „Мистичната Кабала" се препоръчва на учениците в много съвременни езотерични ордени като основно помагало за изучаване на Кабала.

Изчерпана

Top