Философия


Авторски колектив (други книги »)

Внимание! Втората книга е в  мн. добро състояние; цена: 9.00 лв. при 10% отстъпка: 8.10 лв.(26721301)

2 книги на склад

Внимание: последни книги в наличност!

10,80 лв

12,00 лв

-10%

Корици: меки
Страници: 334
Издателство: Арена
Година: 1991
Формат: ~
Състояние: отлично!
Каталожен номер: В 4090202/ 26721301


Учебникът е написан по проекта, спечелил първо място в конкурса на МНП, с протокол от 2. X. 1990 г.
Отделните части са написани както следва:
- част първа и втора - Ламбо Кючуков,
- част трета и четвърта - Любен Сивилов,
- част пета - Димитър Денков.

Сходни книги

Г.Е.Лесинг

Книгата „Размисли" от Лесинг представя   преди всичко онова из неговия мисловен свят, с което геният му продължава да живее и в наше време, 250 години след   рождението му.

8,10 лв
 Поръчай
Артемидор Далдиански

За понятията „сънуване" и „съновидение", за съществената отлика помежду им и за точното им определяне немалко съм писал и в други свои работи...

Изчерпана
Дмитрий Лихачов

За пръв път академик Дмитрий Лихачов започва да пише "Писма за доброто и прекрасното" във в. "Антени" през 1979 г., като ги адресира към младия български читател. Писмата пише в своя дом и по време на престоя си в България.

Изчерпана
Никола Стефанов

Ситуациите, в които хората са решавали проблеми, дешифрирайки „малкия свят" на явленията, не са нито малобройни, нито маловажни. Нещо повече: в такива ситуации са осъществявани дълбоки революции в познавателната дейност.

9,00 лв
 Поръчай
Катя Личева

Настоящите „Текстове по философия" са издадени с намерението да подплатят лекционния курс и да бъдат естествено допълнение към наличната учебна литература.

11,70 лв
 Поръчай
Тоньо Кисьов

КОМПРОМИСЪТ МЕЖДУ МАТЕРИАЛИЗМА И ИДЕАЛИЗМА ВЪВ ФИЛОСОФИЯТА НА АРИСТОТЕЛ:...

9,90 лв
 Поръчай
Т.Николов

Науката въоръжава човека, но не е в състояние да го управлява. Тя осветлява пътищата му, но не му дава сила да ги извърви. Тя пуска сияние, но не може да премахне нощта от човешкото сърдце. Тя не вижда в душата оня ненарушим покой от който произлиза истинската доброчестина.

5,40 лв
 Поръчай
Донка Александрова

Красноречието е проникнало така дълбоко в древната култура, че за съвременния изследовател е невъзможно да анализира всички негови прояви и направления.

Изчерпана
Цочо Бояджиев

Публикуваните в тази книга студии на известния философ проф. Цочо Бояджиев са писани в различни години и са преследвали различни цели.

Изчерпана
СЬОРЕН КИРКЕГОР

Едно християнско-психологическо изложение за назидание и побуждение от Анти-Климакус издадено от Сьорен Киркегор

7,20 лв
 Поръчай
Кенет Кларк

“Цивилизацията” е една от най-популярните книги на световноизвестния историк и популяризатор на изкуството Кенет Кларк.

Изчерпана
Папа Йоан Павел II

СТУДИЯ ОТ ОБЛАСТТА НА СЕКСУАЛНАТА ЕТИКА

14,40 лв 16,00 лв  

-10%

 Поръчай
Авторски колектив

Съставителите на антологията са подбрали основни текстове от произведения: на мислители от миналото до наши дни, съдържащи идеи, мисли, съждения, изразяващи философските им схващания за практиката.

14,40 лв 16,00 лв  

-10%

 Поръчай
П.С.Гуревич

В своята книга „Възроден ли е мистицизмът?" Павел Гуревич, доктор на философските науки, анализира от марксистки позиции съвременния мистицизъм като духовно идеологическо явление в буржоазния свят.

12,60 лв 14,00 лв  

-10%

 Поръчай
ПЛАТОН

Диалозите на Платон—философия или литература...

Изчерпана
Витан Стефанов

Обединяващата идея във "Въведение в дедуктивната логика" е загадката по съвпадението на функциите на законите в структурата на мисленето и в структурата на света. Това, което не може да бъде обяснено, може би с него трябва да обясняваме. Защо?

Изчерпана
Волтер

Философски новели Автор: Волтер 1983 г. 500 страници Мосю Волтер ни предлага да се запознаем с невероятните приключения на Кандид и много други персонажи.

12,60 лв 14,00 лв  

-10%

 Поръчай
Мишел дьо Монтен

КНИГА  ПЪРВА. ВСТЪПИТЕЛНА СТУДИЯ - "ОПИТИ НАД ДУШАТА"  Проф. Д-р ИСАК ПАСИ

12,60 лв 14,00 лв  

-10%

 Поръчай
Иван Богданов

Провъзгласен поради всеобемността на знанията си за „втори учител" след Аристотел и за „княз на лекарите и на философите", заради огромния си авторитет още приживе той получава почетното звание „наставник на учените" ...

12,60 лв 14,00 лв  

-10%

 Поръчай
Исак Паси

Не е толкова странно, че книгите надживяват епохите, че понякога именно в следващата епоха те влизат по-млади и по-свежи, отколкото са били през времето на създаването им.

12,60 лв 14,00 лв  

-10%

 Поръчай
Петроний

....„Сатирикон", произведение, в което на всеки ред се пародират други произведения, често недостигнали до нас; в което се осмиват поведения и стилове, форми на живот и жестове, чието значение сме в състояние да определим само приблизително.

7,20 лв 8,00 лв  

-10%

 Поръчай
Плиний Млади

От времето на най-големия разцвет на римската литература (1 в. пр. н. е. — първата половина на II в. от н.е.) до нас са достигнали три сбирки писма: на Цицерон, на Сенека ина Плиний.

10,80 лв 12,00 лв  

-10%

 Поръчай
Юлиан

Античното писмо е между най-добрите средства за проникване в неофициалната страна на античния живот, за улавяне контурите на един по-частен, вътрешно сложен и по-близък до нас човек, различен от монолитния герой...

9,00 лв 10,00 лв  

-10%

 Поръчай
Прокопий

Тайната история се счита за основен апокрифен източник за епохата и за събитията по времето на управлението на византийския император Юстиниан I.

7,20 лв 8,00 лв  

-10%

 Поръчай
Диоген Лаерций

За личността на Диоген Лаерций на практика не се знае нищо. Дори не е ясно откъде произлиза името Лаерций, макар че някои го свързват със споменатия от Стефан Византийски малоазийски град Лаерта.

10,80 лв 12,00 лв  

-10%

 Поръчай
Ернст Касирер

Ернст Kacupep е сред най-забележителните представители на прочутата Маргбургска философска школа.

13,50 лв 15,00 лв  

-10%

 Поръчай
Йозеф Томан и Мирослава Томанова

„Сократ" ще ни разкаже не само биографията на философа, обхваната в романа от мига на раждането до мига на смъртта му, ще ни разкрие не само неговото учение. Тук ще срещнете Фидий и Перикъл, Аристофан и Еврипид, Евклид, Платон, Ксенофонт.

12,60 лв 14,00 лв  

-10%

 Поръчай

Top