Болести на червата, стомаха и перитонеума


Авторски колектив (други книги »)

Появиха се нови методи на изследване, като лапароскопията. гастроскопията, жлъчната радиоманометрия, радиокинематографията, приложението на радиоактивните изотопи, определянето на ферментната активност и много други ...

1 книга на склад

Внимание: последни книги в наличност!

18,00 лв

Корици: твърди
Страници: 678
Издателство: Медицина физкултура
Година: 1962
Формат: ~
Състояние: добро
Каталожен номер: 10311805


...които обогатиха и разшириха нашето клинично мислене и ни дадоха по-голяма възможност за опознаване на интимните биохимични и патогенетични механизми на болестните явления. Тези методи обаче са доста трудни за овладяване от всеки лекар и усложниха диагностиката на гастроентерологичните заболявания.

Сходни книги

Авторски колектив

Труден и противоречив е пътят на нашето познание за неврозите, известно е, че през мрачните години на Средновековието хистерично болните са били предавани на жестокия съд на Инквизицията и изгаряни като магьосници.

14,40 лв
 Поръчай
Г.КАПИТАНОВ

Настоящото издание е съкратено значително. Така отпаднали са изцяло някои глави, като главата за тъканна терапия, лечебно-предпазен режим, военно-полева хирургия. 

Изчерпана
Авторски колектив

Настоящото Ръководство за упражнения по епидемиология е съобразено с учебната програма по епидемиология за студентите по медицина.

9,00 лв
 Поръчай
П.ПОПХРИСТОВ Б.ГАНЧЕВ

В две части (обща и специална) се разглеждат средствата и методите за лечение на кожните болести, както и общото и местното лечение на всяка болест поотделно. 

18,00 лв
 Поръчай
Авторски колектив

Настоящото ръководство се явява част от поредицата ръководства, които ДИ „Медицина и физкултура* издава из областта на вътрешната медицина.

25,20 лв
 Поръчай
ТОДОР СТАНКУШЕВ

Развитието на психофармакологията и на психиатричната рехабилитация създаде възможност една значителна част от психично болните успешно да се лекуват в домашна обстановка.

8,10 лв 9,00 лв  

-10%

 Поръчай
А.М.ВЕЙН

В книгата си известният съветски невролог, доктор на медицинските науки А. М. Вейн разглежда двете основни състояния в жизнената дейност на човешкия организъм — бодър-ствуването и сънят. 

14,40 лв
 Поръчай
В.Т.БАХУР

В книгата се разказва за коварните свойства на никотина и другите  съставки на тютюневия дим.  

7,20 лв
 Поръчай

Top