Еволюцията и истината за сътворението


М. Фетхуллах Гюлен (други книги »)

Ще цитирам два примера от Битие: „И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа."

Тази книга е изчерпана

Корици: меки
Страници: 127
Издателство: Фондация "Роза"
Година: 2010
Формат: ~
Състояние: НОВА

Каталожен номер: 1861703


 
Сътворението на Ева е описано по следния начин: „И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам, ще му създам подходящ помощник.
Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън, и той заспа, и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът. И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека."
Да, както Коранът, така и Библията и останалите небесни книги изтъкват, че първият човек е сътворен от Аллах и от елементите в земята и всички религиозни хора вярват в това. Тоест не става дума за някаква еволюция, както твърди дарвинизмът и човекът не е добил съвременния си образ, еволюирайки.

Сходни книги

Майкъл Дроснин

В Библейският код Майкъл Дроснин продължава своето разследване за началото и края на човешката цивилизация.

Изчерпана
Ердоган Ерчиван

Загадъчните знания и високите технологии на фараоните

Изчерпана
Красимира Стоянова

Ванга е камбанно име. Когато то звучи, може отново да се породи доброто старо съмнение дали името е ...

5,40 лв
 Поръчай
С. Тухолка

Какво е окултизмът? Дали е сложна съвкупност от тайни и мистични науки, ревниво пазени от човечеството и достъпни само за посветени негови членове?

13,50 лв
 Поръчай
Ани Безант, Ч.У.Ледбитър

Хората от векове са осъзнали, че съществува скрита страна на живота и всяко наше действие, дума и мисъл има своите последици в невидимия свят и обикновено невидимите резултати са много по-важни от тези, които виждаме в реалността на физическото измерение.

Изчерпана
Юри Рьорих

Премеждията и приключенията на Трансхималайската експедиция на проф. Рьорих през погледа на сина му Юри. Завладяващ разказ за смелостта на човешкия дух, в който авторът доразкрива историите на Николай от "Алтай - Хималаите" и дава нови ценни сведения за етносите, населяващи свещената Шамбала.

16,20 лв
 Поръчай
Христо Маджаров

Поднасям на Читателя този труд, в който: - споделям някои мистични преживявания в Япония - Страната на изгряващото слънце и друго светоусещане;

Изчерпана

Top