Звездният човек


Джон Бейнс (други книги »)

Аристотел определя роба като "одушевено покорно оръдие".

2 книги на склад

Внимание: последни книги в наличност!

10,00 лв

Корици: меки
Страници: 261
Издателство: Ars Hermetica
Година: 1992
Формат: ~
Състояние: добро

Каталожен номер: 1501701


 
Това страшно описание, употребено за хората изобщо, защото индивидът е само придатък и резонатор на вида, никога не е било по-вярно от днес. Хомо сапиенс не се различава от другите животински видове: той има колективна душа, която управлява и насочва еволюцията му.
Колективната душа поражда миграцията на птиците, управлява възпроизводството, очертава различните промени и адаптации, предизвиква менструалния цикъл и най-общо ръководи инстинктивното поведение на животните. Именно защото принадлежи към животинското царство, хомо сапиенс е подвластен на тази водеща сила, която го управлява, насочва, контролира и регулира, действайки като общ мозък, който задушава индивидуалната мисъл.
Юнг нарича тази обща душа "колективно подсъзнание". Макар да не използва термина "животинска душа", той определено е съзнавал съществуването й. Колективното подсъзнание всъщност е животинската душа на хомо сапиенс. 

Сходни книги

Майкъл Дроснин

В Библейският код Майкъл Дроснин продължава своето разследване за началото и края на човешката цивилизация.

Изчерпана
Ердоган Ерчиван

Загадъчните знания и високите технологии на фараоните

Изчерпана
Красимира Стоянова

Ванга е камбанно име. Когато то звучи, може отново да се породи доброто старо съмнение дали името е ...

5,40 лв
 Поръчай
С. Тухолка

Какво е окултизмът? Дали е сложна съвкупност от тайни и мистични науки, ревниво пазени от човечеството и достъпни само за посветени негови членове?

13,50 лв
 Поръчай
Ани Безант, Ч.У.Ледбитър

Хората от векове са осъзнали, че съществува скрита страна на живота и всяко наше действие, дума и мисъл има своите последици в невидимия свят и обикновено невидимите резултати са много по-важни от тези, които виждаме в реалността на физическото измерение.

Изчерпана
Юри Рьорих

Премеждията и приключенията на Трансхималайската експедиция на проф. Рьорих през погледа на сина му Юри. Завладяващ разказ за смелостта на човешкия дух, в който авторът доразкрива историите на Николай от "Алтай - Хималаите" и дава нови ценни сведения за етносите, населяващи свещената Шамбала.

16,20 лв
 Поръчай
Христо Маджаров

Поднасям на Читателя този труд, в който: - споделям някои мистични преживявания в Япония - Страната на изгряващото слънце и друго светоусещане;

Изчерпана

Top