Океанът Руми


Руми (други книги »)

Влюбените имат една напълно своя религия. Тяхната единствена религия тяхната единствена вяра е Любовта. Маулана Джалал ал-Дин Руми

2 книги на склад

Внимание: последни книги в наличност!

9,90 лв

Корици: меки
Страници: 119
Издателство: Зограф
Година: ~
Формат: ~
Състояние: НОВА

Каталожен номер: 1891703


 
Маулана Джалал ал-Дин Руми е роден през 1207 година в Балх, в Хорасан, Североизточен Иран.
Семейството му се установило в град Иконнум (сега Коня), в провинция Рум (сега Турция) и неговият прякор идва оттук.
Известен е в Индия като Маулана Рум. Почитан е като най-големия и най-необикновения суфи-мистик и поет в персийския език.
За Руми има малко сведения. Баща му, Баха ал-Дин Уалад бил добре познат автор на мистична теология и религиозен учител, който напуснал Балк около 1218 година вследствие заплахата на нашествениците-монголци.
След като извършило поклонение в Мека и няколко пътувания из Средния Изток, семейството на Баха ал-Дин пристигнало в Ла-ранда, в Рум - една страна, която по това време все още се радвала на спокойствие и просперитет.
Съществува едно широко разпространено предание, че по време на своите пътувания семейството на Руми се е срещало с големия персийски поет и мистик Фарид ал-Дин Аттар, който бил много впечатлен от младия Руми и го благословил.
Казва се, че Фарид подарил на Руми копие от своята „Книга на Тайните", разтърсваща мистична поема, цитати от която Руми често използва в своите произведения.

Сходни книги

Ю Джи Кришнамурти

Въпрос: Съществува ли такова нещо като лично преживяване?

9,90 лв
 Поръчай
Ю Джи Кришнамурти

Връзката между мъжа и жената е основана вьрху образите, които те си изграждат един за друг.

9,90 лв
 Поръчай
Ю Джи Кришнамурти

Въпрос: Кой съм аз? Ю ДЖИ: (Смее се.) Ти знаеш много добре кой си.

9,90 лв
 Поръчай
Свами Вивекенанда

Да бъдем по-свободни, е цел на всичките ни усилия, защото единствено в пълната свобода може да има съвършенство. Този порив към свободата е в основата на всяко обожествяване, независимо дали го знаем, или не.

11,70 лв
 Поръчай
Шибенду Лахири

"Сутри"от Свети Тома (Слова на Исус Христос) Бунтовникът изследва, той не се забавлява с въпросите, произтичащи от ума и неговите предварително изградени представи; защото той е животът и неговото възприятие!

9,90 лв
 Поръчай
Мария Габиеле Возиен

Сатия - познаване на истината отвъд всякакви илюзии, чрез която ние изживяваме надвременния, универсален закон на духа, на нашата собствена същност и на творението.

9,00 лв 10,00 лв  

-10%

 Поръчай
Лао Дзъ

Истинските слова не са красиви. Красивите слова не са истински. Добрите хора не спорят. Онези, които спорят, не са добри. Онези, които знаят, не са учени. Учените не знаят.

15,00 лв
 Поръчай
Неизвестен

"Учението, което проповядвам, е Учение за живата природа, с която се занимава и науката. То е Учение за Живота, науката за Разумното в света, наука за Бога и Любовта."

9,90 лв
 Поръчай
Якоб Бьоме

Затуй се казва: Носи си кръста; влез в търпението, в кроткия живот; нищо не прави от това, което те карат тъмният център на гнева, нито онова, за което те подбужда грешният и лъстив свят, а и на двете скърши им волята.

8,00 лв
 Поръчай
Д-р Лумис

Едно om най-npocmume неща, което има дълбоко тайно значение, е мисълта. Тя непрестанно създава за вас добри или лоши условия и обстоятелства.

9,90 лв 11,00 лв  

-10%

 Поръчай

Не са ли твоите очи външни стражи, бдящи заради теб? И все пак колко пъти те не са способни да различат истина от измама.

Изчерпана
Аменхотеп IV

Човекът, на когото Господ е дал богатство и благословил с разум — правилно и разумно да го употребява, е особено отличен и надарен от Него.

7,83 лв
 Поръчай
Морис Метерлинк

Какво   всъщност  забелязваме, когато наблюдаваме как Природата, Всеобщият разум или Универсалният гений (името е без значение) действа в света на цветята?

8,10 лв
 Поръчай
Луиз-Мари Френет

ТРАКИЯ, Мизия и сега - България, тези имена носи през вековете родината на Орфей. Страна на древни митове, до Средновековието тя е една от люлките на езотеричната традиция на границата между Изтока и Запада.

15,30 лв
 Поръчай

Top