Последните флибустери

Намалена цена!
Последните флибустери

Емилио Салгари (други книги »)

Роман на Емилио Салгари, написан през 1908 г. и част от цикъла „Антилски пирати“.

2 книги на склад

Внимание: последни книги в наличност!

7,20 лв

8,00 лв

-10%

Корици: меки
Страници: 148
Издателство: Георги Бакалов
Година: 1984
Формат: ~
Състояние: много добро

Каталожен номер: 42701006— Не, Мендоса — отвърна Бутафуоко. — Нашите вахти ще започнат от утре, когато се уверим, че екипажът ни смята за мирни пътници. Господин Арнолдо може да е подшушнал нещо в ухото на капитана и затова никога няма да извърша безразсъдството да напусна палубата, поне за сега.
И двамата му приятели се съгласиха с кимване на главата и отново застанаха по местата си.

Сходни книги

Джеймс Оливър Кърууд

За 19 години творческа дейност Кърууд написва 26 книги. Предлаганият роман е измежду най-популярните му творби. „В „Казан" се помъчих да предложа на читателя картина на многогодишните ми преживелици сред дивите впрегатни кучета на Севера" — пише той.

9,90 лв 11,00 лв  

-10%

 Поръчай
Владимир Зеленгоров

Авторът на повестта е използувал публикувани материали за снежни хора, бита, суровите условия на живот в Тибет и е написал увлекателна повест за приключенията на един снежен човек...

Изчерпана
Джеймс Оливър Кърууд

«Равнините на Абраам» пресъздава един бурен епизод от историята на Канада в средата на осемнадесети век.

7,20 лв 8,00 лв  

-10%

 Поръчай
АЛЕКСАНДЪР БЕЛЯЕВ

Невероятната история за момчето, което може да живее и под вода, и на сушата, ще трогне всеки. Очите и сърцето на младия Ихтиандър не остават слепи както за подводната красота на океана, така и за красотата на любовта.

Изчерпана
Аркади Фидлер

„Ориноко" притежава всичко за което жадува юношеската душа — бързо развиващо се действие, вълнуващи приключения и интересни човешки характери.

Изчерпана
МАЙН РИД

Легендата за мексиканския град Сан Илдефонсо и за белия вожд Карлос, ловеца на бизони, отразява до известна степен действителното положение в Мексико в края на XVIII и началото на XIX век.

9,90 лв 11,00 лв  

-10%

 Поръчай
Волф Дуриан

Дотогава всичко изглеждаше тъмно. Но ето, той видя точката.

Изчерпана
В.Ровински

„Комисарите — заместници на първия адмирал на Великобритания и Ирландиядо лейтенант Уилям Блай, командир на военния кораб на негово величество „Баунти" в Спитхед.

5,40 лв 6,00 лв  

-10%

 Поръчай
А.Лермион

Романът „Синът на граф Монте Кристо" е продължение на романа на Ал. Дюма „Граф Монте Кристо".

7,20 лв 8,00 лв  

-10%

 Поръчай
Роберт Луис Стивънсън

„ Чeрната стрела" е един от късните романи на Стивънсън, в който авторът ни връща далече назад, към събития от XV век, в епохата на тъй наречената война между „Червената и Бялата роза".

9,00 лв 10,00 лв  

-10%

 Поръчай
Джеймс Фенимор Купър

Тази книга, колкото за деца, толкова и за възрастни, ще Ви потопи в незабравимия свят на Америка, на индианците и на тяхната невероятна съдба.

8,10 лв 9,00 лв  

-10%

 Поръчай
ПЕТЪР БОБЕВ

Това беше той, зовът на Африка. Не атавистичният страх от хищника, а унаследеният, още не-за глъхнал зов на отдавна, преди десетки поколения напуснатата родина.

6,30 лв 7,00 лв  

-10%

 Поръчай
ПЕТЪР БОБЕВ

Белият лоцман е съществувал реално.... "Тао Немия" - Повест за оцеляването в дивата природа, любовта, саможертвата и възмездието. Това е историята на смелия полинезиец Теао...

18,00 лв 20,00 лв  

-10%

 Поръчай
ПЕТЪР БОБЕВ

Произведението ни пренася край североизточното българско крайбрежие във времената преди падането на българските земи и Балканския полуостров под османско робство.

13,50 лв 15,00 лв  

-10%

 Поръчай
ПЕТЪР БОБЕВ

„Отмъщението на мъртвия инка”  потвърждава, че Бобев е във вихъра си, когато става въпрос за екзотични приключения, примесени с легендарни съкровища и ежедневна борба на живот и смърт.

10,80 лв 12,00 лв  

-10%

 Поръчай
ПЕТЪР БОБЕВ

Никой не би я сбъркал — истинска акула чук, една от хилядите, от стотиците хиляди, които кръстосват океани и морета.

7,11 лв 7,90 лв  

-10%

 Поръчай
Луи Жаколио

Луи Жаколио пише за трилогията си "Тъмна Индия", "Южна кръв" и "Кладенецът на мълчанието":"Разказаният епизод от историята на Индия е изпълнен с най-невероятни събития и не е нужно въображение, за да му се придаде по-голям интерес.

6,30 лв 7,00 лв  

-10%

 Поръчай
Фридрих Герстекер

Съчинения в четири тома. Внимание! Наличен само 1 том.

6,30 лв 7,00 лв  

-10%

 Поръчай
Джералд Даръл

С майсторство, проникновение и великолепно чувство за хумор Дж. Даръл разказва за многобройните си срещи с едни от най-интересните и странни животни на топлия континент...

6,30 лв 7,00 лв  

-10%

 Поръчай
Ленарт Мери

Тази книга е нещо повече от огромен пътепис. Тя е изповед, скромна и леко иронична. Л. Мери изминава пътя от Талин до Беринговия проток, придружен от всички онези дръзки мъже, които някога са търсили с цената на живота си Великия северен път.

7,20 лв 8,00 лв  

-10%

 Поръчай
ПЕТЪР БОБЕВ

В малък оазис сред пустинята, в „Мъртвото сърце" на Австралия, избухва страшна болест по растенията. Така започва последният роман на Петър Бобев „Опалите на Нефертити".

13,50 лв 15,00 лв  

-10%

 Поръчай
ПЕТЪР БОБЕВ

Повестта заема свое особено място в българската приключенска литература. Позабравена в наши дни, „Симба” остава в сърцата на няколко поколения читатели като едно от най-вълнуващите произведения за Африка, нейната природа и обитатели.

10,80 лв 12,00 лв  

-10%

 Поръчай
Хенри Райдър Хагард

Днес индианците пак държат в ръцете си своята тайна и колкото и хора да искат да открият това съкровище, никой не ще успее да повдигне надгробния му камък, нито дневна светлина отново ще огрее златната глава на Монтесума....

10,80 лв 12,00 лв  

-10%

 Поръчай
ДЖЕК ЛОНДОН

Сам Стъбнър бързо и небрежно преглеждаше кореспонденцията си.

Изчерпана
МАЙН РИД

Кой не е чувал за Хималаите, гигантските планини, които се издигат между горещите индийски равнини и студените плата на Тибет...

10,80 лв 12,00 лв  

-10%

 Поръчай
МАЙН РИД

Прекрасната гергина, която се люлее над цветната леха, изящният божур, който блести на верандата, хубавата камелия, която ви се усмихва в цветарника...

10,80 лв 12,00 лв  

-10%

 Поръчай
Умберто Еко

Това е третият роман на световноизвестния италиански писател и културолог Умберто Еко....

12,60 лв 14,00 лв  

-10%

 Поръчай
Съставители Ат.Георгиев и Вл.Миклашова-Райска

Книгата е адресирана към всички, които обичат природата и ловното четиво...

9,90 лв 11,00 лв  

-10%

 Поръчай
МАЙН РИД

Плавайки като бездомен скитник из моретата на Западноиндийските острови, аз случайно се озовах в Монтеговия залив...

14,40 лв 16,00 лв  

-10%

 Поръчай

Top