Душата на огъня I и II част


ТЕРИ ГУДКАЙНД (други книги »)

Серия: "МЕЧЪТ НА ИСТИНАТА"

1 книга на склад

Внимание: последни книги в наличност!

21,60 лв

Корици: меки
Страници: 876
Издателство: Прозорец
Година: 2000
Формат: ~
Състояние: НОВА

Каталожен номер: 11101005


 
Калан бе прекарала почти целия си живот, крачейки из коридорите на властта и могъществото. Още от малка я бяха научили на отговорност и дълг, бяха разкрили пред нея опасностите, на които ще се натъква занапред в живота си. Когато настъпи мигът да застане начело на Средната земя, тя вече бе напълно готова за своя пост.
Предишният живот на Ричард бе съвсем различен. Той се бе отдал на любовта си към планината и бе станал горски водач. Обстоятелствата и съдбата го бяха тласнали към новия му живот на владетел на Д’Харанската империя. Бдителността се бе превърнала във верен негов другар, с който той винаги се съобразяваше.
Калан забеляза как ръката му тайничко се плъзва встрани към хълбока. Търсеше меча си. Но се бе наложило до селото на Калните да пътува без него.
Калан бе забелязвала неведнъж как той несъзнателно, абсолютно, без да мисли, посяга към хълбока си, за да се увери, че оръжието му си е на мястото, в готовност. С този меч Ричард не се бе разделял нито за миг от месеци насам, бе преминал заедно с него през драматични събития, касаещи както самия него, така и целия свят. Оръжието се бе превърнало в негов верен защитник, докато Ричард от своя страна пазеше него и поста, който той символизираше.
Мечът на истината в известен смисъл бе само средство. Всъщност ръката, служеща си с него, представляваше реалната сила. Търсачът на истината бе истинското оръжие. Мечът бе символ на този пост, също както характерната бяла рокля отличаваше Майката Изповедник.


Сходни книги

ДЖОРДЖ ЛУКАС

"Междузвездни войни" е първата част от най-прочутата, фантастична трилогия в историята на световното кино. Милиарди земляни с трепет следят всяко приключение на звездния пътешественик Люк Скайуокър.

9,00 лв
 Поръчай
КШИЩОВ БОРУН

Този интересен роман е посветен на един изключително сложен проблем, който от векове вълнува човечеството — проблемът за физическото безсмъртие на вида „хомо сапиенс".

6,30 лв
 Поръчай
ГОРДЪН ДИКСЪН

Има много легенди за планетата Дорсай - място, където се раждат и живеят герои. В този том ще намерите две от тях: „Изгубеният Дорсай -романът, с който Гордън Диксън печели наградата „Хюго" и класическият разказ „Воин".

Изчерпана
АЙЗЪК АЗИМОВ

КРАЯТ НА ВЕЧНОСТТА Е ГРАНДИОЗНА И МРАЧНА УТОПИЯ ЗА ВРЕМЕТО, НЕПРЕКЛОННОСТТА И МОГЪЩЕСТВОТО НА ЧОВЕШКИЯ ДУХ, МОЖЕ БИ НАЙ-ДОБРОТО ПИСАНО ОТ АЙЗЪК АЗИМОВ.

Изчерпана
ТЕРИ ГУДКАЙНД

Серия: "МЕЧЪТ НА ИСТИНАТА"

Изчерпана
РИЧАРД ОСБЪРН

Джон Спартан е Разрушител, най-коравото ченге, което Лос Анджелис познава. Саймън финикс е безжалостен психопат, крал на една опустошена част в центъра на града, подчинена единствено на страха.

9,00 лв
 Поръчай
ДЖО Р.ЛАНСДЕЙЛ

"Новите богове са кръстоносци с наметала, мъже от стомана..."

7,20 лв
 Поръчай
УИЛЯМ ГИБСЪН

Куриерът притиска чело към слоевете стъкло, аргон, удароустойчива пластмаса. Гледа как боен хеликоптер прелита над града като ловуваща оса, смъртта виси под търбуха му в гладък черен контейнер.

7,20 лв 8,00 лв  

-10%

 Поръчай
УРСУЛА ЛЕ ГУИН

Остров Гонт, самотен планински купол, стърчащ цяла миля над терзаното от бури Североизточно море, е земя, прочута с магьосници. От селищата във високите...

7,20 лв
 Поръчай
ДЖОАН Д.ВИНДЖ

Когато госпотарят им става жертва на коварния Кира, който отнема земите му, 47 самураи са унижени и прогонени от домовете си.

Изчерпана
АРКАДИЙ И БОРИС СТРУГАЦКИ

ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ ИЛИ ИМА, ИЛИ НЯМА. НЕЗАВИСИМО ОТ ВЯРАТА МИ.

Изчерпана
В.Х.ЧЕРИТИ

На 4 март 1998 г. се случва нещо невероятно: на границите на Слънчевата система се появява извънземен космически кораб, който се движи с бясна скорост по посока на Земята.

8,10 лв
 Поръчай
ДЖ.Р.Р.ТОЛКИН

Пред вас e пълното издание на един невероятен роман който не ще ви даде миг покой до последната страница ... дълги години след това.

Изчерпана

Top