Астрономия. Космонавтика. Авиация 

Има 64 книги.
на страница
Борис Вороцов-Веляминов

В жива и занимателна форма в книгата се разказва за множество важни въпроси на астрономическите науки, които понастоящем привличат вниманието на учените.

9,90 лв
 Поръчай
Михаил Ребров

И тези тримата от «Восход» — пилотът, лекарят, ученият  - до вчера също бяха момчета.

11,70 лв
 Поръчай
Ефрем Левитан

Слънцето, Луната, далечните звезди и Земята, на която живеем, всичко това привлича вниманието на детето от първите години на живота му.

Изчерпана
Н.НИНОВ ХР.МИХАЙЛОВ СТ.СТОЯНОВ

Живеем в епоха, когато думите „Космос", „космически", „космонавт" и пр. влязоха в речника и на най-малките. Сега всички говорят за космическите пътешествия като за нещо съвсем близко.

7,20 лв
 Поръчай
Тодор Андреев

Човечеството в стремежа си да опознае вселената крои планове да напусне пределите на слънчевата система, да се откъсне от прегръдките на слънцето и да се устреми в глъбините на безбрежния космос.

9,90 лв
 Поръчай
Константин Дуфев

КОНСТАНТИН ЦИОЛКОВСКИЙ: „... аз имах мирни и високи цели: да се завоюва Вселената за благото на човечеството, да се завоюва пространството и енергията, излъчвана от Слънцето... По-смело вървете напред, велики и славни труженици от земния род!"

7,20 лв
 Поръчай
Иван Вълчев

Самолетите. . .Нашият живот днес и утре е немислим без крилатите машини, без могъществото, което те ни дават.

Изчерпана
Тодор Андреев

Книгата е посветена на ракетите, тези чудни апарати, с които човекът разкъса веригите на земното притегляне и се надява да покори космическото пространство.

5,40 лв 6,00 лв  

-10%

 Поръчай
Иван Вълчев

Още от най-дълбока древност човекът се интересувал живо от летенето. Полетът на птиците и насекомите, димът , който се издигал кьм небето, били едно постоянно предизвикателство за неговия питащ ум.

6,30 лв 7,00 лв  

-10%

 Поръчай
М.В.Василев и К.П.Станюкович

Привличането... С тази сила ние се запознаваме още от детинство, обаче нейната природа и до днес остава недостатъчно изучена.

9,90 лв 11,00 лв  

-10%

 Поръчай
Владимир Харалампиев

Още старите гърци преди повече от двадесет века пренесли на небето своите любими герои и животни от митологията си и разделили небесния свод на звездни групи—съзвездия.

13,50 лв 15,00 лв  

-10%

 Поръчай
Показани 13 - 24 от общо 64 книги

Top