Астрономия. Космонавтика. Авиация 

Има 65 книги.
на страница
Г.ЖДАНОВ И.ТИНДО

На височина хиляди километри би трябвало да господства абсолютният студ на мировото пространство. Но учените откриха там вещество с милиони градуси температура. Какво е това вещество и какво даде това откритие на науката? ...

9,90 лв
 Поръчай
НИКОЛА НИКОЛОВ

Вероятно мнозина знаят съзвездието Андромеда и легендата за него.

7,20 лв
 Поръчай
П.В.МАКОВЕЦКИ

Тази книга е предназначена за читатели, които овладяват или вече са овладели до известна степен физиката, математиката, географията, астрономията и други науки. Но дали правилно са ги овладели?

11,70 лв
 Поръчай
Борис Вороцов-Веляминов

В жива и занимателна форма в книгата се разказва за множество важни въпроси на астрономическите науки, които понастоящем привличат вниманието на учените.

9,90 лв
 Поръчай
Михаил Ребров

И тези тримата от «Восход» — пилотът, лекарят, ученият  - до вчера също бяха момчета.

11,70 лв
 Поръчай
Н.НИНОВ ХР.МИХАЙЛОВ СТ.СТОЯНОВ

Живеем в епоха, когато думите „Космос", „космически", „космонавт" и пр. влязоха в речника и на най-малките. Сега всички говорят за космическите пътешествия като за нещо съвсем близко.

7,20 лв
 Поръчай
Константин Дуфев

КОНСТАНТИН ЦИОЛКОВСКИЙ: „... аз имах мирни и високи цели: да се завоюва Вселената за благото на човечеството, да се завоюва пространството и енергията, излъчвана от Слънцето... По-смело вървете напред, велики и славни труженици от земния род!"

7,20 лв
 Поръчай
Тодор Андреев

Книгата е посветена на ракетите, тези чудни апарати, с които човекът разкъса веригите на земното притегляне и се надява да покори космическото пространство.

5,40 лв 6,00 лв  

-10%

 Поръчай
Иван Вълчев

Още от най-дълбока древност човекът се интересувал живо от летенето. Полетът на птиците и насекомите, димът , който се издигал кьм небето, били едно постоянно предизвикателство за неговия питащ ум.

6,30 лв 7,00 лв  

-10%

 Поръчай
М.В.Василев и К.П.Станюкович

Привличането... С тази сила ние се запознаваме още от детинство, обаче нейната природа и до днес остава недостатъчно изучена.

9,90 лв 11,00 лв  

-10%

 Поръчай
Владимир Харалампиев

Още старите гърци преди повече от двадесет века пренесли на небето своите любими герои и животни от митологията си и разделили небесния свод на звездни групи—съзвездия.

13,50 лв 15,00 лв  

-10%

 Поръчай
Показани 13 - 24 от общо 65 книги

Top