Книги за изкуството, музиката, изобразителното изкуство, танцовото изкуство, балет, театър, сценично изкуство, кино, фотография, виртуално изкуство, боди арт и др. Биографии и мемоари на известни композитори, художници, актьори, певци, музиканти и дизайнери.

Книги за изкуството 

Има 37 книги.
на страница
Иван Минчев

"Обичайте и изучавайте великото изкуство — музиката. То ще ви открие цял свят от велики чувства, страсти, мисли. То ще ви направи духовно по-богати, по-чисти, по-съвършени... " Дмитрий Шостакович

25,20 лв 28,00 лв  

-10%

 Поръчай
Дейвид Вайс

„Вечен слънчев свят в музиката — твоето име е Моцарт" — пламенно възкликва Рубинщайн. В своята трагедия „Моцарт и Салиери" Пушкин произнася оценката си за Моцартовата музика: "Каква дълбочина! Каква смелост и каква стройност!"

Изчерпана
М. А. Врубель

Албумът съдържа 59 картини. ВДОХНОВЕННОЕ ТВОРЧЕСТВО М. А. ВРУБЕЛЯ - ОДНА ИЗ ЯРКИХ СТРАНИЦ РУССКОГО ИЗКУССТВА. ЖИЗНЬ И СМЕРТЬ, СТРАДАНИЕ И ЛЮБОВЬ, КРАСОТА И НЕЖНОСТЬ НАХОДЯТ ФИЛОСОФСКОЕ ОСМЬIСЛЕНИЕ В ЕГО РАБОТАХ.

39,00 лв
 Поръчай

Въпросът за историческото развитие на живописния портрет в българското изобразително изкуство не може да бъде разгледан обстойно в тесните рамки на настоящото изследване.

Изчерпана
Улрих Бьокел Хорст Зегер

Дори завесата тук е нещо своеобразно! ...нейната задача е да скрива подготовката на сцената за дадена постановка. Сигурно това е бил и поводът да я измислят.

15,00 лв
 Поръчай
Б.Е.Захава

...истинският творец в изкуството на театъра не е отделният човек, а колективът - творческият ансамбъл. Колективът изобщо е автор на завършеното произведение на театралното изкуство, автор   на спектакъла.

Изчерпана
МИХАИЛ АЛПАТОВ

I ТОМ ОТ ТРУДА НА М. АЛПАТОВ ОБХВАЩА РАЗВИТИЕТО НА ИЗКУСТВОТО ОТ ПРАИСТОРИЧЕСКО ВРЕМЕ ДО ПАДАНЕТО НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ, С ОТДЕЛНИ ГЛАВИ...

19,80 лв
 Поръчай
СТЕФАН ПРОДЕВ

Уморен скитник, потънал в прах стоеше на височините край Мьон и гледаше съсредоточено надолу, към покривите на града.

12,60 лв 14,00 лв  

-10%

 Поръчай
БОЯН ПЕНЕВ

Робството е прокудило една голяма част от нашия народ в недрата на Балкана, гдето той е могъл да диша no-свободно, рядко засяган от турския и гръцки гнет.

Изчерпана
МАРГАРИТА БРАДИСТИЛОВА

В книгата се разглежда разностранно българската театрална история в контекста на националната ни култура. Трудът съдържа научни открития. 

Изчерпана
Кръстьо Горанов

ПОДСТЪПИ КЪМ СОЦИОЛОГИЯТА НА ХУДОЖЕСТВЕНИЯ   ПРОЦЕС

11,70 лв
 Поръчай
АСЕН ЧИЛИНГИРОВ

Настоящото издание съдържа общи концепции и очертава основните направления и насоки в романското изкуство.

9,00 лв
 Поръчай
Показани 1 - 12 от общо 37 книги

Top