Биографични книги за известни композитори, певци, музиканти. Мемоари. Теория, история на музиката. Практически ръководства по музика, помагала.

Книги за музиката 

Има 338 книги.
на страница
Иван Минчев

"Обичайте и изучавайте великото изкуство — музиката. То ще ви открие цял свят от велики чувства, страсти, мисли. То ще ви направи духовно по-богати, по-чисти, по-съвършени... " Дмитрий Шостакович

25,20 лв 28,00 лв  

-10%

 Поръчай
Ендре Барат

И Паганини в самотния си живот влачеше обърканите си, подтискащи, пропити със сълзи и кръв сънища-мечти, които едва в края на земния му път се разпиляха и се превърнаха в нищо...

Изчерпана
Мейнард Соломон

Бурното откриване на новия „следхайлигенщатски" стил на Бетховен породило множество идеи за композиции. През 1803—1804 г. в ескизната тетрадка с "Ероика" се появяват ескизи за Петата и Шестата симфонии, срещаме и няколко струнни квартета, видимо възникнали още през есента на 1804 година.

10,00 лв
 Поръчай
Ед. Ерио

„Кой би могъл да премине тези непристъпни граници?" _ пишеше Лайпцигският Allgemeine musikalische Zeitung. Самият Бетховен. Той създаде великите сонати, Меса в Ре-мажор, Вариации, Девета симфония. Той ще напише и последните пет квартета.

8,00 лв
 Поръчай
В. Торниус

Напук на смъртните предчувствия, вътрешно сломеният маестро усеща да се пробуждат у него нови творчески сили. Да, сякаш почетните покани от Лондон и окуражителните думи на Хайдн са ги пробудили.

14,00 лв
 Поръчай
Дейвид Вайс

„Вечен слънчев свят в музиката — твоето име е Моцарт" — пламенно възкликва Рубинщайн. В своята трагедия „Моцарт и Салиери" Пушкин произнася оценката си за Моцартовата музика: "Каква дълбочина! Каква смелост и каква стройност!"

Изчерпана
Хектор Берлиоз

He, не, не, хиляди милиони пъти не!

9,00 лв
 Поръчай
Франсоаз Д'Обон

Chopin, frere du gouffre, amant des nuits tragiques. . . Шопен, брат на бездната, влюбен в трагичните нощи...

12,00 лв
 Поръчай
Стендал

Когато, приблизително към края на 1815 година Росини пристигна в Неапол и постави „Елизабета", работите съвсем не стояха така; Публиката далеч не изпитваше ненавист към r-цa Колбран.

9,00 лв
 Поръчай
Карло Гати

„Тогава — разказва Верди — бях в разгара на учението си и не ще и дума, не ме затрудняваше ни най-малко една оркестрова партитура... Спомням си много добре ироничните усмивки на някои от господа любителите."

14,00 лв
 Поръчай
Г. Ш. Гал

Моят приятел Офенбах — вместо да се опита като музикант да смекчи скандала, който беше несправедлив и недостоен за столицата на духа, за Париж, — вместо да се притече на помощ на съотечественика си, дори наля масло в огъня. 

5,50 лв
 Поръчай
Дороти Карузо

Причината, поради която не предавам в хронологичен ред разказваните събития, е тази, че избрах един момент, от който мога да гледам напред и назад, сякаш се намирам на прага между две познати стаи. Това е историята на два живота, слети в един, и аз ще говоря именно за него.

9,00 лв
 Поръчай
Показани 1 - 12 от общо 338 книги

Top