История на изобразителното изкуство. Методики и анатомии по рисуване. Анализи. Биографии на бележити художници. Картинни албуми. Портрети. Живопис. Иконопис

Книги за изобразителното изкуство 

Има 92 книги.
на страница
А. Леонова, А. Соколова

Албумът съдържа 105 картини на А. Леонова - Летец-космонавт и А. Соколова - Художник-фантаст.

36,00 лв
 Поръчай
М. А. Врубель

Албумът съдържа 59 картини. ВДОХНОВЕННОЕ ТВОРЧЕСТВО М. А. ВРУБЕЛЯ - ОДНА ИЗ ЯРКИХ СТРАНИЦ РУССКОГО ИЗКУССТВА. ЖИЗНЬ И СМЕРТЬ, СТРАДАНИЕ И ЛЮБОВЬ, КРАСОТА И НЕЖНОСТЬ НАХОДЯТ ФИЛОСОФСКОЕ ОСМЬIСЛЕНИЕ В ЕГО РАБОТАХ.

39,00 лв
 Поръчай
А.М.Соловиев, Г.Б.Смирнов, Е.С.Алексиева

... Рембранд, използувайки тона, постига необикновена сила и дълбочина в разкриването на психичното състояние на своите герои; Холбайн, който майсторски владее линията, дава изключително точни и живи портретни характеристики на хората от своето време.

37,80 лв
 Поръчай
И. Тимофеева, А. Щеголихина

Учебно помагало за техникумите по облекло Учебникът съдържа сведения за методиката рисуване от натура и за рисуване на модели мъжко, дамско и детско облекло.

15,00 лв
 Поръчай
БАН - Авторски колектив

Настоящата книга — първи том от Историята на изобразителното изкуство в България - е резултат от работата на значителен колектив от археолози и изкуствоведи.

48,00 лв
 Поръчай
Атанас Стойков

... в Америка всъщност се преселва едва ли не най-будното население на самата Англия, която в началото на XVII век е начело на икономическия напредък в Европа и света.

Изчерпана
И. Б. Шешко

Данное пособие предназначено в первую очередь для студентов факультетов педагогики и методики начального   обучения педагогических инстнтутов.

Изчерпана
Кенет Кларк

Понятието голо тяло при употреба в културен смисъл няма смущаващ оттенък. Смътният образ, който то извиква в съзнанието ни, не е на някакво свито и беззащитно тяло, а на хармонична, цъфтяща и уверена в себе си човешка фигура — на преобразеното тяло.

Изчерпана
Христо Ковачевски

Вазари успял да събере огромен фактологически материал за развитието на италианското изкуство в продължение на цели две столетия.

15,00 лв
 Поръчай

Въпросът за историческото развитие на живописния портрет в българското изобразително изкуство не може да бъде разгледан обстойно в тесните рамки на настоящото изследване.

Изчерпана
Марсел Жимон

Изкуството според Марсел Жимон "...това е страстта, овладяна от интелигентната воля. . . то е творение на духа и израз на душата...".

Изчерпана
Драган Тенев

Всемогъщият господар бе решил лично да закачи огърлицата на ордена „Сант Яго" върху гърдите на своя придворен художник и дворцов хофмаршал дон Диего Веласкес. Това беше нечувано събитие ...

9,00 лв 10,00 лв  

-10%

 Поръчай
Показани 1 - 12 от общо 92 книги

Top