Езикови, правописни и синонимни речници. Тълковни речници. Речници на научните термини. Справочници

Речници. Справочници 

Има 239 книги.
на страница
Авторски колектив

Във фототипното издание на речника са представени принципите, върху които е изградена правописната система на съвременния български книжовен език.

28,00 лв
 Поръчай
Авторски колектив

В това ново, допълнено u преработено издание е събрана и изтълкувана в достатъчна пълнота лексиката от всички пластове на съвременния ни език.

30,00 лв
 Поръчай
Д-Р Стефан Младенов

Речник с обяснение за потекло и състав от Д-р Стефан Младенов, редовен професор по Сравнително езикознание в СУ "Св. Климент Охридски" - София; Второ допълнено издание

Изчерпана
Иван Жеков

Настоящият  тома „Флора" е опит за обширно представяне на лексикалното богатство от научни, диалектни и синонимни названия на растенията в българския и немския език.

15,00 лв
 Поръчай
Каролин Гипсън

Енциклопедичен речник разглеждащ над 4000 термина и основни съкращения ползвани в международната търговска и финансова практика и сделки от всякакъв вид.

50,00 лв
 Поръчай
Авторски колектив

В речника са включени повече от 9 хиляди статии от различните отрасли на техниката, а също от близките раздели на математиката, физиката, химията и други естествени науки.

25,00 лв
 Поръчай
В.Татарова М.Леонидова А.Кошелев

Речникът съдържа около 13 000 хиляди думи, актуална лексика на съвременния български език. С включени минимално количество думи от остарялата и книжна лексика.

Изчерпана
Генчо Д.Пирьов Любен Н.Десев

В този пръв български речник по психология са включени основни психологически понятия, термини и категории осветлени съобразно най-новите постижения и съвременно състояние на науката в дадената област. Дадени са кратки сведения за по-видни психолози от различни страни на света.

15,00 лв
 Поръчай
Показани 1 - 12 от общо 239 книги

Top