Книги за опера, театър, балет. История на операта. История на театъра. История на балета. Съвременна драматургия. Прочути актьори и режисьори. Хореография. Народни танци. Кино. Кинематография. Цирково изкуство

Сценично изкуство. Кино 

Има 108 книги.
на страница
Улрих Бьокел Хорст Зегер

Дори завесата тук е нещо своеобразно! ...нейната задача е да скрива подготовката на сцената за дадена постановка. Сигурно това е бил и поводът да я измислят.

15,00 лв
 Поръчай
Бърз преглед
Ч.Кабанелис, В.Зиогас, Д. Кехаидис и др.

Кабанелис притежава тайна слабост към алегорията, театрална разновидност, криеща множество клопки. 

8,00 лв
 Поръчай
Бърз преглед
Б.Е.Захава

...истинският творец в изкуството на театъра не е отделният човек, а колективът - творческият ансамбъл. Колективът изобщо е автор на завършеното произведение на театралното изкуство, автор   на спектакъла.

Изчерпана
Бърз преглед
Олга Кръстева

„ПЕРОТО Е ЕЗИКЪТ НА ДУШАТА" Разказва се, че някога като дете Толстой обикалял околностите на Ясна поляна, защото чул, че там може да намери една зелена пръчица, която да донесе щастие на всички.

22,00 лв
 Поръчай
Бърз преглед
А.Я.Таиров

Основната задача на постановката е чрез грижлив отбор на наличните вече похвати и намирането на нови да проверим и концентрираме най-активните и убедителни начини на сценично въздействие за извикване на ответни рефлекси у съвременния зрител.

15,00 лв
 Поръчай
Бърз преглед
ОЛГА МАРКОВА

Книгата съдържа шестнадесет портрет-интервюта, осветляващи личната и творческата биография на изтъкнати западни филмови актьори и режисьори - Джейн Фонда, Роми Шнайдер, Пол Нюман...

11,70 лв
 Поръчай
Бърз преглед
Показани 1 - 12 от общо 108 книги

Top