ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

НА ЕЛЕКТРОННА КНИЖАРНИЦА

„KnigiZaTeb.com"Добре дошли в www.knigizateb.com!

Услугите на сайта са предоставени от АЙХАМА 800 ООД  с адрес гр. Варна, ул. „Неофит Бозвели" № 5, тел. 0988989991; 0876839167; 0896731439;

Важно! Всеки потребител, който използва уебсайта www.knigizateb.com, се счита, че приема и е съгласен с настоящите условия, затова Ви молим, прочетете ги внимателно!


Публикуваната информация в www.knigizateb.com е общодостъпна и безплатна.


При използване услугите на www.knigizateb.com Потребителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България, дори и да не са упоменати в настоящите условия.


Услугите на Електронна книжарница „KnigiZaTeb" могат да ползват както регистрирани, така и нерегистрирани (гости) Потребители.


Регистрираните Потребители доброволно предоставят своите лични данни при регистрация на www.knigizateb.com. Те имат право по всяко време да правят промени в личните си данни, както и да изискат техният потребителски профил да бъде закрит. Приемайки настоящите условия, Потребителите, които са регистрирали потребителско име и парола, изрично се съгласяват предоставените от тях лични данни да бъдат обработвани от www.knigizateb.com по електронен път при доставка на поръчани стоки или услуги и при необходимост от помощ от администратор на Електронна книжарница „KnigiZaTeb".


Ние гарантираме, че няма да предоставяме личните данни на регистрираните Потребители на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен когато това е необходимо в изпълнение на законодателството на Република България.


Приемайки тези условия, Потребителят се съгласява да получава имейли и известия от www.knigizateb.com относно поръчката си, съответния профил, потвърждения за промяна на неговата информация, както и отстъпки и оферти за нашите продукти на дадения от него имейл адрес.


www.knigizateb.com има право да изпраща рекламни съобщения под формата на електронен бюлетин (newsletter) на посочения при регистрация имейл адрес от регистрираните Потребители. Те имат право да се отпишат доброволно от получаване на рекламни съобщения, като за целта кликнат на линк, който се намира на някой от получените от тях електронни бюлетини.


Електронна книжарница „KnigiZaTeb" има правото по всяко време да променя съдържанието и начина на достъп до информацията в нея, както и да прекрати използването й при неправомерен достъп, при некоректни действия и такива, противоречащи на законите в страната.


В случай на неспазване на условията за ползване на Електронна книжарница „KnigiZaTeb" или нарушаване на етиката, администраторите на сайта имат правото да ограничат достъпа до онлайн магазина на нарушителите.


Www.knigizateb.com запазва правото си да променя настоящите условия по всяко време без предварително известие, като изменените условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.


Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННА КНИЖАРНИЦА „KnigiZaTeb" имат задължителна сила както за www.knigizateb.com, така и за потребителите му. Всички те се считат за уведомени и се съгласяват за всички промени от датата на публикуването им в www.knigizateb.com.


В страницата на всяка стока в електронната книжарница са посочени цената, предоставената отстъпка, основните характеристики на стоката и допълнителна информация. Всички книги в електронната книжарница са с корична цена в български лева с включен ДДС.


За да бъде приета и изпълнена поръчката Ви, трябва да сте попълнили коректно всички полета на формата за поръчка. При направена поръчка ще получите потвърждение на посочения от вас имейл адрес.


Ние се стремим да Ви предоставяме точна и актуална информация. Въпреки това е възможно в предоставената информация да има грешки и неточности. При установяване на явна неточност при параметрите на направената от вас поръчка ще се свържем с Вас за уточнение и потвърждение, преди да изпълним поръчката.


При определени обстоятелства (изчерпани наличности, технически грешки при формиране на поръчката, некоректно поведение на Потребителя и други неизрично упоменати)  www.knigizateb.com си запазва правото да отказва изпълнението на поръчката. Потребителят се уведомява за отказа на посочения от него имейл или телефон в срок от 2 работни дни след приемане на поръчката.


На www.knigizateb.com имате възможност да давате мнения и оценки относно предлаганите продукти. Администраторът на сайта си запазва правото да редактира или изтрива мнения, съдържащи препратки към други сайтове, обиди, заплахи, защитени обекти на авторски права и други непозволени от закона материали.


Работно време

Поръчки в Електронна книжарница „KnigiZaTeb" се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.


Работното време на консултантите на www.knigizateb.com е:

Понеделник – събота: 10:00 – 18:30 ч.

Неделя – почивен ден, в които не се изпълняват поръчки.

Консултации по телефон могат да бъдат извършвани в работното време.


За връзка с нас може да използвате телефон 0988989991 или e-mail: knigizateb@gmail.com.


Условия за доставка:

Доставката с куриерска фирма „Еконт-Експрес" се извършва в срок от 2 до 5 работни дни според графика й.

Електронна книжарница „KnigiZaTeb" не носи отговорност в случаи на забавяне на поръчки по вина на куриерска фирма „Еконт-Експрес ".

Поръчки, направени до 15:00 часа в работен ден, се обслужват в рамките на същия ден.

Поръчки, направени след 15:00 часа, се обработват на следващия работен ден.

Поръчките, направени през почивният ден (неделя), както и на официални празници, се обработват в първия работен ден.

След като направите поръчката си в Електронна книжарница „KnigiZaTeb", на Вашия имейл ще бъде изпратено съобщение за потвърждението й. Доставките се извършват от куриерска фирма „Еконт-Експрес " – до посочения от Вас адрес.


Доставката на поръчаните стоки се извършва по избрания от Потребителя начин и според посочените срокове. Електронна книжарница „KnigiZaTeb" си запазва правото да удължава посочените срокове с до 7 дни (без предварително уведомяване на Потребителя) и с над 7 дни (с предварителното му уведомяване), при което той потвърждава съгласието си да получи поръчката с удължения срок.


Електронна книжарница „KnigiZaTeb" си запазва правото да променя подизпълнителя, извършващ доставката, без да предупреждава предварително Потребителя, стига това да не променя начина на доставка.


Условия за предварителна поръчка

Потребителят може да направи предварителна поръчка на книга, която се очаква да излезе на пазара и съществува като предстоящо заглавие в Електронна книжарница „KnigiZaTeb". Обработката на поръчката се извършва след тиражирането на заглавието на пазара в стандартните ни срокове за доставка. Тиражирането на всяко заглавие зависи от конкретния издател и Електронна книжарница „KnigiZaTeb" не се ангажира с посочването на точна дата.


www.knigizateb.com не носи отговорност, ако издателят производител промени цената на предстоящата книга в момента преди тиражирането й. Ако това се случи, Електронна книжарница „KnigiZaTeb" веднага ще отрази промяната на страницата си. В такъв случай Потребителят може да се откаже от поръчката си, като предварително предупреди за това консултантите от Електронна книжарница „KnigiZaTeb" на посочения телефон: 0988989991, или e-mail: knigizateb@gmail.bg. В противен случай поръчката ще бъде обслужена с актуалните цени на новоиздадената книга.


Рекламация:

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Потребителят, пазарувал в Електронна книжарница „KnigiZaTeb", има право на рекламация при:

• констатирани липси,

• дефекти на стоката.

При несъответствие на продукта с основните характеристики, посочени в страницата, Електронна книжарница „KnigiZaTeb" възстановява депозираната отПотребителя сума за поръчката, включително и транспортните разходи, начислени за придобиване на продукта, в срок от 7 дни от получаването му в ненарушен търговски вид.

Рекламация се прави до 1 седмица след закупуване на стоката. При предявяване на рекламация Потребителят има право на замяна на стоката и с друг артикул. Ако стойността на избрания артикул надвишава заплатената сума, Потребителят доплаща разликата.

Връщането се осъществява при следните условия:

• запазен добър търговски вид (продуктът не е скъсан, надраскан, смачкан и т.н.);

• не са налице повреди, причинени от неправилна употреба;

• запазена оригинална опаковка и етикет.

Цената за доставка при връщане на стока чрез куриерска фирма „Еконт-Експрес" се поема от Потребителя, освен в случаите, когато връщането е по вина на Електронна книжарница „KnigiZaTeb". При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки.


Настоящите условия могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на Потребителя. Електронна книжарница „KnigiZaTeb" не носи отговорност, ако Потребителят не е прочел последния вариант на настоящите условия.

При използване услугите на www.knigizateb.com Потребителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите условия.


Приемайки тези условия, Потребителят се съгласява да получава имейли и известия от www.knigizateb.com относно поръчката си, съответния профил, потвърждения за промяна на неговата информация, както и отстъпки и оферти за нашите продукти на дадения от него адрес за електронна поща.

 Защита на лични данни

За АЙХАМА 800 ООД поверителността на Вашата лична информация e важна. Тази политика ще Ви информира за това как ние се грижим за личните данни, които ни предоставяте чрез нашия уебсайт, какви права имате и как законодателството защитава тези права.

 

1. ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАС

2. ДАННИТЕ, КОИТО СЪБИРАМЕ ЗА ВАС

3. КАК СЪБИРАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

4. КАК ИЗПОЛЗВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

5. ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ НА ТРЕТИ ЛИЦА

6. МЕЖДУНАРОДНИ ТРАНСФЕРИ НА ДАННИ

7. СИГУРНОСТ НА ДАННИТЕ

8. СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИТЕ

9. ВАШИТЕ ЗАКОНОВИ ПРАВА

 

1. ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАС

ЦЕЛТА НА ТАЗИ ПОЛИТИКА

Тази политика по защита на данните цели да Ви даде информация как АЙХАМА 800 ООД събира и обработва Вашите лични данни чрез Вашата употреба на този сайт или закупуване на книга.

Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на Условията за ползване и регистрация в уебсайта и закупуване на книга, между АЙХАМА 800 ООД и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR

Данните, които имаме за Вас, трябва да са точни и актуални. Молим Ви да ни уведомявате, ако настъпят промени във Вашите данни.

 

АДМИНИСТРАТОР

АЙХАМА 800 ООД е администратор на лични данни и е отговорна за Вашите лични данни.

 

ЗА НАС:

 

Търговец: АЙХАМА 800 ООД

ЕИК: 204917753

Адрес на регистрация: Варна, България

Адрес на дейността: Варна, България

Телефон: 0876839167; 0896731439

И-мейл: aihama16.com@gmail.com; knigizateb@gmail.com;

 

2. ДАННИТЕ, КОИТО СЪБИРАМЕ ЗА ВАС

Лични данни/лична информация означава всяка информация за физическо лице, чрез което това лице може да бъде идентифицирано, но не включва анонимизирани данни.

Финансова информация, като например номер на банкова сметка и информация от платежни карти, само ако сте ни предоставили лично тази информация.

В случаите, в които е необходимо издаването на определени документи, например фактура, е възможно да Ви бъдат поискани и допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

Ние можем да събираме, използваме, съхраняваме и трансферираме различни видове лични данни, които сме обединили в следните категории:

Данни за Вашата самоличност: като например собствено име, презиме, фамилия, потребителско име или подобен идентификатор, дата на раждане и пол.

Контактна информация: като например адрес за доставка, email адрес и телефонни номера.

Данни за покупката: като например информация за плащания, както и за продуктите и услугите, които сте закупили от нас.

Технически данни: като например IP адрес, данни за вход във Вашия потребителски профил, вид и версия на Вашия браузър, настройка за часова зона и местоположение, приставки на браузъра, операционна система.

Данни за Вашия профил: като например потребителски профил и парола, поръчки направени от Вас, Вашите интереси относно книги.

Данни за потреблението: като например информация за това как използвате нашия уебсайт.

Съхраняваме история на поръчките, направени от всеки регистриран на сайта акаунт.

 

3. КАК СЪБИРАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ?

Ние използваме различни методи за събиране на данни от и за Вас, включително чрез: 

Директна комуникация: Вие може да ни предоставите Ваша Лична, Контактна, попълвайки форми на този уебсайт, или кореспондирайки с нас по телефон, email или друг начин. Това включва лични данни, които Вие предоставяте, когато:

Поръчвате книга, книги;

Създавате потребителски профил на нашия уебсайт;

Автоматизирани технологии: Докато използвате уебсайта ни, ние можем да събираме Технически Данни за Вашето оборудване или поведение по автоматизиран начин. Ние събираме тези данни, използвайки различни технологии, включително “интернет бисквитки”.

Трети лица или обществено достъпни източници: възможно е да получим Ваши данни чрез различни трети лица и обществено достъпни източници, включително тези изброени по-долу:

Доставчици на аналитични услуги като:Google AdWords.

Публично достъпни източници, които осигуряват достъп до Ваши данни (включително контактна информация) като Търговския Регистър.

На нашият сайт има възможност за споделяне на заглавия на книги, които ние сме обявили в продажба, чрез Facebook или Google+

 

4. КАК ИЗПОЛЗВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Ние ще използваме Вашите лични данни, само когато това е позволено от закона. Най-често ще използваме Вашите данни в следните ситуации:

За да изпълним доставката на книги или да отговорим на ваши запитвания по телефон или на и-мейл за заглавия на книги, които ви интересуват.

Когато това е необходимо за защита на нашите легитимни интереси (или тези на трето лице) и Вашите интереси и основни права и свободи нямат приемущество над тези интереси;

За да спазим правно или регулаторно задължение.

Ние можем да използваме Лични данни и за следните цели:

- За отговор на Ваши запитвания, като напр. за изпращане на имейл известия, текстови съобщения и други писмени

или електронни комуникации.

- За доставка на книги, чрез куриерска фирма.

- За изпращане на информация до Вас във връзка с ваше запитване за книги или друга административна информация.

- За персонализиране на начина, по който вие ползвате нашият сайт.

- За предоставяне на възможност да изпращате съобщения на приятел, чрез нашият сайт – Изпрати на Приятел.

- За подобряване услугите и работата на нашият сайт като цяло.

 

ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ ОТ НАС

Ние няма да ви безпокоим с промоционални и маркетингови оферти от наша страна. По изключение, можем да ви изпратим предложения за книги на определена тематика, след ваше запитване или по ваше  настояване.

 

МАРКЕТИНГ ОТ ТРЕТИ ЛИЦА

Вашите данни, като:  Име, телефон, адрес или удобен офис на еконт, могат да бъдат използвани и споделени с куриерската фирма, която извършва доставката на поръчаните от вас книги.

 

ОТПИСВАНЕ

По всяко време можете да изискате от наша страна да променим или изтрием вашите данни, които сте въвели в нашият сайт. Това са: Име, презиме, фамилия, адрес, удобен офис на куриерската фирма за доставка, телефон и и-мейл адрес.

 

ИНТЕРНЕТ БИСКВИТКИ

Този сайт използва Бисквитки - (cookies). Вие можете да промените настройките на Вашия браузър, така че да отказва всички или някои интернет бисквитки, или пък да Ви уведомява всеки път, когато уебсайтовете, които посещавате, използват бисквитки. Възможно е определени секции от нашия уебсайт да станат недостъпни за Вас или да не функционират правилно, ако откажете достъпа на бисквитките, които ние използваме.

 

Какво представляват бисквитките?

Бисквитките са частици данни, които се изпращат до Вашия браузър от уеб сървър и се съхраняват на Вашето устройство, така че сайтът да може да разпознае Вашия компютър. Има два вида бисквитки – постоянни и временни или „сесийни“ бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за дълъг период от време. Сесийните бисквитки се поставят временно в компютъра Ви, когато посещавате нашия Сайт, но изчезват, когато затворите страницата, което означава, че те не се съхраняват за постоянно на Вашето устройство Бисквитките са също така файлове с информация, включващи неограничено текстово съдържание, които се съхраняват в компютрите на потребителя с цел подобряване работата със съответния уеб сайт. Тези файлове позволяват потребителят да бъде разпознат и уеб сайтът да бъде адаптиран спрямо неговите предпочитания. Бисквитките обикновено съдържат името на уеб сайта, към който принадлежат, времето, за което се съхраняват на компютъра на потребителя, и уникален номер.

 

За какво се използват бисквитките?

Бисквитките се използват за адаптиране съдържанието на уеб сайтa към предпочитанията на индивидуалния потребител и оптимизиране работата с определения уеб сайт. Използват се още за изготвянето на анонимна обща статистика, която ни помага да разберем как потребителят работи с уеб сайтовете, което помага за подобряването на тяхната структура и съдържание, като в същото време няма достъп до личната потребителска информация.

 

Какви бисквитки използваме?

Задължителни бисквитки (essential cookies).

Тези бисквитки са строго необходими, за да може уебсайтът да изпълнява своите функции.

Използваме тези бисквитки например:

-за да установим автентичността и самоличността на нашите потребители, когато те използват нашия Сайт, така че да можем да предоставим нашите услуги;-за да можем да изпълняваме нашите Общи условия и да поддържаме сигурността на нашите услуги.

Бисквитки за ефективност и функционалност (Performance and functionality cookies):

Тези бисквитки не са строго необходими, но ни позволяват да персонализираме Вашето онлайн преживяване с нашия уебсайти. Използваме тези бисквитки например:

-за да запомним Вашите предпочитания, така че да не е нужно всеки път да вкарвате информация, която вече сте предоставили /например, когато въвеждате данните си за достъп до нашите услуги

Бисквитки, използвани от партньори на оператор на един уебсайт, включително без ограничение потребителите на уебсайта, са обект на техни собствени политики за поверителност.

 

Съдържат ли бисквитките лична информация?

Личната информация, която се акумулира чрез бисквитките, може да бъде използвана само за извършване на определени операции за потребителя. Такава информация се криптира по начин, който прави достъпа до нея от неоторизирани лица невъзможен.

 

Изтриване на бисквитки

По правило апликациите, използвани за сърфиране в уеб сайтове, позволяват запазването на бисквитки по подразбиране. Тази настройка може да бъде променена така, че автоматичното запаметяване на бисквитки да бъде блокирано в уеб браузъра или потребителят да бъде информиран всеки път, преди бисквитките да бъдат запаметени на компютъра. Детайлна информация за различните начини за работа с бисквитки може да бъде открита в настройките на апликацията уеб браузъра.

Ограничаването на бисквитките може да се отрази на някои функционалности и удобство за работа на уеб сайта.

 

ПРОМЯНА НА ЦЕЛИТЕ

Ние ще използваме Вашите лични данни за целите, за които сме ги събрали, освен когато направим разумна преценка, че трябва да ги използваме и за друга цел и тази цел е съвместима с първоначалната цел.

Ако трябва да използваме личните Ви данни за цел, несъвместима с първоначалната, ще Ви уведомим своевременно и ще Ви обясним каква е законовата база, която ни позволява да ги използваме и за тази цел.

 

5. ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВАШИТЕ ДАННИ НА ТРЕТИ ЛИЦА

Възможно да споделим Вашите данни с категориите трети лица, описани по-долу, за целите, описани в Част 4 на тази политика:

Доставчици на услуги: като например ИТ и системна поддържка;

Професионални съветници: като например счетоводители.

Национална Агенция за Приходите, регулатори и други институции, установени в Република България, които изискват от нас да им предоставяме определена информация;

С цел изпълнението на задълженията ни по сключени с Вас договори или на законови такива, е необходимо или ще бъдем задължени да разкриваме предоставени от Вас лични данни наши партньори - например куриерски фирми за доставка.

Ние изискваме от всички трети лица да уважават сигурността на Вашите лични данни и да ги обработват в съответствие със законодателството. Ние не позволяваме на трети лица, - доставчици на услуги - да използват Вашите данни за техните собствени цели, а само за конкретни цели и съгласно нашите изисквания.

Нашият сайт може да съдържа хипервръзки към други сайтове и организации - трети страни. Ние нямаме контрол над тези сайтове и организации и не носим отговорност за тяхната политика на конфеденциалност и опазване на личните данни.

 

6. МЕЖДУНАРОДНИ ТРАНСФЕРИ НА ДАННИ

Ние не извършваме трансфер на Ваши лични данни извън Европейското Икономическо Пространство (ЕИП)

 

7. СИГУРНОСТ НА ДАННИТЕ

Ние сме въвели подходящи мерки за сигурност, за да предотвратим случайната загуба, употреба, неоторизиран достъп, промяна или предоставяне на Вашите данни. Също така ние сме ограничили достъпа до лични данни до тези служители, подизпълнители и други трети лица, които имат нужда от този достъп, за целите на своята дейност и за изпълнение на служебните си задължения. Те ще обработват Вашите данни само съгласно нашите инструкции. Също така те имат задължение да опазят конфиденциалността на данните Ви.

Ние сме въвели процедури за справяне с нарушения на сигурността на данните и ще Ви уведомим, както и компетентния регулатор, за всяко нарушение, спрямо което имаме законово задължение да направим това уведомление.

 

8. СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИТЕ

За колко дълго ще съхраняваме Вашите данни?

Ние ще съхраняваме Вашите данни само за периода, за който са ни ноебходими, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително, за да спазим нашите законови задължения.

За да опредeлим подходящия период на съхранение, ние вземаме в предвид количеството, естеството и чувствителността на данните, потенциалния риск от вреди в случай на неоторозирана употреба или предоставяне, целите на обработката и това дали можем да постигнем тези цели чрез други средства, както и приложимите законови изисквания за съхранение на данните.

По закон сме длъжни да съхраняваме някои основни данни за клиентите си (като например имена, информация за контакт, финансова информация и информация за извършени транзакции) за период от десет години.

 

9. ВАШИТЕ ЗАКОНОВИ ПРАВА

Законодателството по защита на данните Ви дава определени права, включително:

Право на достъп до Личните Ви данни

Право да поискате корекция на личните Ви данни

Право да поискате изтриване на личните Ви данни

Право да възразите срещу обработката на данните Ви

Право да поискате ограничаване на обработката на данните Ви

Право да пренесете данните си до трето лице

 

Право да оттеглите своето съгласие за обработка на данните Ви

Ако желаете да упражните някое от правата, изброени по-горе, имате възражения или оплакване МОЛЯ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. Ще ви отговорим възможно най-скоро.

Вие имате право да подадете оплакване по всяко време до КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ (КЗЛД)


Дата на последна актуализация:

31.05.2018 г.


Top